Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Грозни сцени между семейство, жената е в тежко емоционално състояние
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 17:20 / 31.07.2019Коментари (0)521
© Blagoevgrad24.bg
Пловдивчанка е била жестоко бита на улицата от съпруга си, след което той грабнал 5-годишния им син, качил го в колата и изчезнал в неизвестна посока. Ужасената майка веднага е сигнализирала в полицията. Детето е намерено и й е върнато, а съдът е издал ограничителна заповед срещу бащата да не доближава жена си и жилището й. Това съобщиха от неправителствената организация за защита на жертви на насилие под тепетата, където пострадалата е потърсила помощ.

Там тя разказала, че след като забременяла, била подложена на неимоверен психически и физически тормоз от мъжа си, тъй като не искал детето. Започнал да излиза с приятели и да се прибира по късни доби. Напрежението в семейството ескалирало още повече след раждането. Момченцето плачело по цели нощи. "Махни го оттук, не мога да се наспивам. Не ставаш за майка", крещял мъжът.

Съпругата му държала пеленачето на ръце и се опитвала да се предпази от разярения си съпруг, който я удрял с юмруци и блъскал главата й в стената. При един от скандалите стъпил с крак върху шията й и за малко щял да я задуши. Жената търпяла от страх за живота си. Побоят на улицата обаче и отвличането на детето прелели чашата. 

"В момента майката е в тежко емоциално състояние. Оказваме й безплатна психологическа и юридическа помощ. Нашите адвокати заведоха две дела - за развод и по закона за защита от домашно насилие", обясни консултантът от правозащитната организация Любомира Цъцарова. Тя добави, че от миналия месец в Пловдив функционира приемна за жертви в спешното отделение на УМБАЛ "Св. Георги".

Идеята е жените, на които се оказва медицинска помощ след побои, на място да бъдат консултирани какви стъпки могат да предприемат. В центъра работят психолози и адвокати. Екип от правозащитната организация е обучил и лекари от болницата как да разпознават белезите от домашно насилие. До останалите големи лечебни заведения в Пловдив са изпратени уведомителни писма, че могат да насочват пострадали жени към приемната в "Св. Георги", пише "24 часа".






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Поскъпване на хранителните продукти
Борба за влияние в Близкия Изток
Влизането на България в Шенген
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: