Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Гнусно: Лекар от Добрич разпространявал порнография с деца по време на нощни дежурства
Автор: Пламена Николова 23:11 / 17.06.2020Коментари (0)678
©
Районната прокуратура в Добрич привлича към наказателна отговорност лекар, разпространявал материали със сексуална експлоатация на деца, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура във Варна.  

Лекар от хирургично отделение в добричка болница предстои да бъде привлечен към наказателна отговорност за разпространение на  материали със сексуална експлоатация на деца.  Д-р Артур П. е бил задържан рано тази сутрин в дома си от служители на сектор "БОП“ в Добрич към ГД на БОП в МВР, след като е засечен да разпространява порнографски материали от болницата, в която работи по време на нощни дежурства.

Районната прокуратура в Добрич вече го е привлякла към наказателна отговорност по досъдебно производство, образувано за престъпление по член 159, ал. 4, във връзка с ал. 2 от НК, извършено като продължавано деяние.

Престъпната дейност на хирурга е била установена от отдел "Киберпрестъпност“ в ГД БОП, след като е засечен IP-адрес, от който се теглят и разпространяват файлове, представляващи сексуална експлоатация на деца, някои от които на видима възраст под 14 години. IP-адресът се оказва на отделение в добричка болница. По работните графици в отделението, списък на лицата с достъп до Wi-Fi-мрежата на болничното отделение е установен като извършител д-р П.

Престъплението е извършвано в периода от 2 октомври 2019 до 29 февруари тази година чрез интернет, като лекарят използвал електронна система, чрез която разпространил порнографски материали с размер над 16 терабайта. При претърсване в дома му и в служебния му кабинет в добричката болница са иззети 3 лаптопа. На тях разследващите са установили 1,21 терабайта изтеглени порнографски материали и разпространени над 16 терабайта.

Лекарят, който е с двойно гражданство, е от девет години в България. Районната прокуратура в Добрич му е наложила забрана да напуска страната и му е наложила парична гаранция в размер на 1000 лева.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: