Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Германски концерн иска да разшири дейността си в България
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 11:55 / 13.02.2016Коментари (0)427
©
Възможностите за разширяване на дейността на германския концерн "Тисен круп" в България чрез използване на условията, които предлага държавното дружество "Национална компания Индустриални зони" ЕАД към Министерство на икономиката беше обсъдено на срещата на министъра на икономиката Божидар Лукарски с представители на Управителния съвет на компанията вчера. 

Фирмата е с утвърдени позиции на българския пазар и е една от най-големите промишлени компании в света в областта на стоманодобива, автомобилния и корабостроителния сектор. На срещата стана ясно, че "Тисен круп" проявява засилен интерес в дългосрочен план към индустриалните зони във Видин и в Русе.
 
"Източна Европа има двойно по-голям растеж в потребелението за 2015 г. в срванение със Западна Европа. Ето защо за нас е важно да растем и да се разиваме в този регион, включително в България", отбеляза на срещата изпълнителният директор на "Tисен круп" Мартин Щилгер. 

Представителите на концерна запознаха министър Лукарски с проектите си в България, сред които модернизацията на пристанище Лом, изграждане на рибарско пристанище в Сарафово и на логистичен център във Варна. Мартин Щилгер заяви, че "Тисен Круп" проявява интерес да се включи в рехабилитацията на язовирните стени у нас.
Министър Лукарски увери ръководството на фирмата, че ще подкрепи логистиното позициониране на конзерна и покани членовете на управата в България, за да се запознаят на място с възможностите на индустриалните зони.
 
Паралено с посещението на Божидар Лукарски в германския концерн, изпълнителният директор на Българска агенция за инвестиции (БАИ) Стамен Янев се срещна с представители на фирма "ВИТЕ" в гр. Велберт. На срещата беше обсъдено бъдещото сътрдуничество между двете страни и разширяването на дейността на фирмата в България. 

"ВИТЕ" развива успешно бизнес в България. През 2012 г е сертифицирана като клас А инвеститор, като дава заявка, че ще осигури 232 работни места, но в края на изпълнителния период на инвестицията, тя надхвърля близо три пъти първоначалните си намерения и в момента е работодател на 614 души в България. Фирмата е инвестирала близо 10 млн. ерво в разширяване на производството си, което е с 4 млн. евро повече от първоначално заявениите пред БАИ вложения по Закона за насърчаване на инвестиции.

През 2005 г. Thyssen Krupp стъпва и на българския пазар на метали, като се обединява с "Юпитер-Стомана". Германо-българският концерн се нарича "ThyssenKrupp - Юпитер Стомана" (ThyssenKrupp - Jupiter Stomana) и със своите складово-производствени бази в София, Пловдив, Русе и Бургас заема водеща позиция на пазара на метали в България.

През 2012 г. Thyssen Krupp влиза в джойнт-венчър с българския производител на асансьори "Лифтком" АД. Това обединение позволява на "Лифтком" АД да заеме позиции на пазарите на Thyssen Krupp в Югоизточна Европа, Близкия Изток и Африка. От своя страна Thyssen Krupp доби дял от сектора поддръжка на асансьори в България, където "Лифтком" АД чрез дъщерната си компания "Лифтком Сервиз" ЕООД държи най-голям пазарен дял в България.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Обвиниха Лена Бориславова във фалшификация на документи
Енергийна криза
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: