Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
ГЕРБ за новия кабинет: Слабите министри останаха, трима избягаха от уж великите успехи
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 15:29 / 16.09.2021Коментари (2)604
©
Часове след сформирането на новото служебно правителство от ГЕРБ дадоха брифинг в Централата на партията. 

"Очаквано в днешния ден, когато се обявява състава на новото служебно правителство, ние искаме да предложим и своите изводи от последните месеци. Президентът обяви работата до момента като успешна. Иска ми се да разбера, какви успехи точно постигна, но с данни, с факти. Пандемията ли спря, успешна ли беше ваксинационната кампания, овладяха ли инфлацията.... Какви успехи постигнаха“, пита Даниел Митов.

"Радев е станал жертва на собствената си пропаганда или лъже. Трета опция няма", каза още Митов.

"Очаквахме да бъдат сменени шестима слаби министри, а слабите останаха. Други трима избягаха от уж великите успехи“, допълни Митов.

"Ние разбираме, че са се занимавали с това да се опитват да купува партии. Председателят на "Екогласност" каза: "Опитаха се да ми купят партията". С това са се занимавали служебни министри и президентската администрация", твърди Даниел Митов.

На въпрос кога ще обявят своя кандидат за президент Митов обясни: "Име няма да обявяваме сега. Когато сме готови ще обявим кандидата си за президент. Обсъждаме имена".

Относно темата COVID-19  и ваксинацията той каза, че: "осми пореден ден сме първи по смъртност в Европа".

На брифинга се включи и Тома Биков, който каза: "Двамата министри, които бяха ползвани като ПР-и на парвителството тръгнаха да парвят партия", като допълни, че "през следващите месеци те ще продължат да ползват президентската администрация за своя политически проект". 

Биков посочи и имената на шестте министри, които от ГЕРБ са очаквали да бъдат сменени. "Това са Андрей Живков - на енергетиката, Стойчо Кацаров - на здравеопазването, министърът на регионалното развитие Виолета Комитова, министърът на туризма Стела Балтова, Велислав Минеков - министър на културата и Георги Панайотов, министър на отбраната".

"Преди два дни поискахме оставката на министъра на отбраната Георги Панайотов, като изчакахме да видим реакцията на президента. Е, видяхме я", каза Христо Гаджев от ГЕРБ и поясни, че са поискали оставката след смъртта на ст. лейтанант Манчев.

Относно напусналите министри от предходното служебно правителство, Биков каза: "Някои от напусналите министри придобиха банка за 2 месеца и назначиха приятелите си в борда на банката. Както и да им върви политическия проект, банката със сигурност ще им върви".

Относно новия политически порект на Кирил Петков и Асен Василев, Биков каза: "Не се притесняваме от него, защото нямаме допирни точки. Притесняват се партиите на протеста, които предстои да бъдат изчегъртвани от перзидентската администрация".

Относно вътрешния министър Бойко Рашков, Биков каза: "Вече е безсмислено да искаме оставката на Бойко Рашков, който като председател на предизборния щаб на Румен Радев няма как да бъде сменен по средата на кампанията. Приемаме оставането на Рашков като знак, че през тази кампания нашите симпатизанти ще бъдат подложени на натиск от страна на Министерството на вътрешните работи, със старите ченгеджийски похвати".

"Няма данни за незаконно подслушване. Бойко Рашков лъжеше", заяви Тома Биков по време на брифинга на ГЕРБ.

Още по темата: общо новини по темата: 2515
11.10.2022 »
06.07.2022 »
25.05.2022 »
20.04.2022 »
19.04.2022 »
31.03.2022 »
предишна страница [ 1/420 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Герб да си гледат зомбираната и немислеща рая. Когато са на власт, тогава могат да говорят и да назначават. Никой не е очаквал положително мнение от тях.
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Дете почина в училищен двор в Казанлък
Задържаха кмета на Омуртаг Ешреф Ешрефов
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: