Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Евтаназираха 5 от кучетата, нахапали жена до смърт, задържаха и гледача на животните
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 15:13 / 31.03.2023Коментари (0)230
© Фокус
Задържан за срок до 72 часа е човекът, който е гледал кучетата, убили 40-годишна жена в Долна Оряховица вчера. Това съобщи наблюдаващият делото прокурор Даниела Харитонова, предаде "Фокус“. Тя уточни, че е внесла искане за постоянно задържане под стража, което ще се гледа утре в Районен съд – Горна Оряховица. Разследването до момента е показало, че смъртта на жената е настъпила в резултат на остра обилна кръвозагуба, причинена от нахапвания от кучетата. Обвинението е за нехайно отношение към животните.

"За това, че този човек, който е бил упълномощен от собственика на животните да полага грижи за тях, тоест да ги храни, да осигурява тяхното свободно придвижване и да предприема всички възможни мерки те да не представляват с поведението си опасност за други хора и животни, не е сторил това“, пояснява прокурор Харитонова.

Предвиденото от закона наказание е до 5 години лишаване от свобода и глоба до 10 хиляди лева.

Собственикът на животните е в чужбина, но са задействани всички законови процедури, за да може той да се прибере и да подпомогне разследването. Събраните доказателства, както и показания от свидетели, показват, че във времето назад той е отглеждал до 10-15 кучета в дома си и винаги когато е отсъствал от страната, което се случвало често, оторизирал задържания да се грижи за тях.

"Кучетата – общо пет на брой са евтаназирани, тъй като за нуждите на обвинението беше  необходимо да се изследва дали животните са яли от починалата жена“, допълни прокурорът.

Резултатите от ветеринарно-медицинската експертиза се изчакват.

Ясно е още и, че животните не са били регистрирани, но са създавали проблеми и преди. Има и други случаи на нападнати хора.

"Установена е свидетелка, която е заявила, че в предходен период е гонена и хапана от тези кучета“, каза още Даниела Харитонова, но допълни и, че официални жалби не са подавани.

От Апелативна прокуратура – Велико Търново апелираха всички сосбтвеници на домашни животни да полагат за тях необходимите грижи, за да не се стига до подобни инциденти.

На проверка ще подлежат и отговорните за контрола институции като Община Горна Оряховица и Българската агенция по безопасност на храните.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
България и Войната в Украйна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: