Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Елена Йончева: Зависимостите при Нинова отдавна лъснаха! Хора с различно мнение се смачкват и изхвърлят от БСП
Автор: Йоланда Пелова 20:22 / 25.04.2024Коментари (0)1877
©
Корнелия Нинова и ръководството на БСП направиха всичко възможно, за да отблъснат всички нас, които не сме съгласни с посоката, която председателят на партията води. Това за съжаление е много тъжно, защото и Петър Витанов, и Иво Христов, и Сергей Станишев, и Цветелина Пенкова, всички те водиха много тежки битки в Европейския парламент, всеки по своите теми. Те имат огромно уважение тук сред колегите, защото това са едни от най-активните евродепутати. Всички те са направили толкова много не само за родината си, но са работили по теми, от които като опозиция БСП има огромна полза. Всички тези хора са смачкани и изхвърлени, за съжаление. Това коментира в предаването "България, Европа и светът на фокус" на Радио "Фокус" евродепутатът Елена Йончева.

По думите й това, което се случва в БСП е потресаващо: "Хора с различно мнение, просто се изхвърлят. И мисля, че единственото, което може да се каже като констатация, ако питате, кой какво мисли за БСП - вижте резултатите. Вижте резултатите на партията, тя се отдалечи въобще от всичко социално, тя гони джендъри, резултатите са ясни".

Попитана как ще отговори на коментара на лидера на БСП Корнелия Нинова относно номинацията на Елена Йончева за евродепутат от ДПС, "че рано или късно зависимостите лъсват", тя каза следното: "Тя за себе си е права. За съжаление при нея те отдавна лъснаха и ще ви дам няколко примера. Първо, резолюцията за България, която аз гласувах, какво представлява тази резолюция? За първи път в Европейския парламент се каза, че в България има много тежък проблем с върховенството на закона, с правото, с медийната свобода. Това беше огромен удар срещу тогавашните управляващи в България. Относно тази резолюция аз нямах подкрепата на Нинова. И затова казвам точно обратното.

Между другото, след като ние гласувахме тази резолюция, тя излезе с много негативен коментар. А една такава резолюция, резолюция за България, имахме голяма съпротива тук от десницата, от ЕНП, всъщност това щеше да бъде един страхотен инструмент за всяка политическа опозиция и тя не беше използвана. Друго нещо, когато говорим за зависимости, поканиха ме да стана член на мониторинговата група тук в Европейския парламент, в нея има само 14 души от целия Европейски парламент. В резултат на моето членство в тази група, аз поставих въпроса България да бъде под наблюдение. И вие знаете, че имаше няколко посещения на тази мониторингова група в България, среща с журналисти, с представители на различни политически партии, с неправителствения сектор. И след това, всички изводи, до които стигнаха и моите колеги бяха представени в комисията ЛИБЕ (Европейската комисия по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи) и след това Европейската комисия в резултат на тези заключения, също формира своята политика спрямо България. Тук също не получих никаква подкрепа", обясни Елена Йончева.

Евродепутатът подчерта, че приемането на номинацията на ДПС в никакъв случай не е знак, че желанието й е да бъде в политиката на всяка цена: "В никакъв случай на всяка цена. В никакъв случай, това, което аз поставих като условие, за да приема тази номинация е първо, да мога да работя по темите, по които съм работила и до този момент. Това са теми, които са важни за България, като спиране на безконтролната миграция, спиране на трафика на хора, на каналджийството. Работещи мерки срещу корупцията на национално и европейско ниво, защита на журналистите от цензура и политическо преследване".

Елена Йончева добави, че по всички тези теми е постигнала изключително голям пробив в Европейския парламент: "Единствено трафикът на хора, това е тема, която предстои, това е законопроект, по който предстои да се работи. Второто условие, което поставих на ДПС, е не само да имам възможност да продължа да работя по темите, по които съм работила, но и да имам свободата да работя, така че да няма никаква политическа намеса. И затова получих съгласие".

Още по темата: общо новини по темата: 42
04.05.2024 »
03.05.2024 »
03.05.2024 »
02.05.2024 »
01.05.2024 »
30.04.2024 »
предишна страница [ 1/7 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
49-ото Народно събрание
Искат закриването на въглищни централи у нас
Изграждане на Национална детска болница в София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: