Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Джипката и ферарито с цвят червен идват на Карнавал в Габрово
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:33 / 14.05.2021Коментари (0)458
Джипката на Бойко Борисов, ферарито с цвят червен на Слави Трифонов, както и фигури на самите "собственици“, са част от зрелищните макети в Карнавал Габрово 2021, съобщиха организаторите. Тази година световно прочутото събитие ще се проведе на 22 май, като завихри около себе си  двадесет и три карнавални картини с 40 макета. Противоепидемичните мерки провокираха габровци отново да намерят находчиво решение за провеждането на най-стария карнавал в България и в актуален вариант ще се движи не шествието, а публиката.

Миналата година в Габрово направиха първия в света интерактивен карнавал по време на локдаун, който призова жителите на града да украсят терасите си и да посрещнат празника там. Тогава карнавалните макети и платформи минаха под прозорците на габровци, а събитието се излъчваше пряко в интернет с водещи, включвания от различни части на града и поздрави от родните ни музикални звезди.

Една година по-късно и с малко по-леки противоепидемични мерки, габровци отново имат находчиво решение. За да се избегне струпването на около 40-хилядната публика, този път шествието ще е статично и през целия ден, а публиката ще се движи по карнавалното трасе. Ще бъде представена част от историята на карнавала от края на 19 век до днес, а зрителите ще минат през социализЪма и ще стигнат до героите на деня. Ще видим както Тато, така и Делян Пеевски, а също и карнавална дисекция на някои от актуалните теми като ваксинацията, Зелената сделка и дълго чакания и вече превърнал се във виц тунел под Шипка. По трасето вече са разположени и три сцени, на които ще има фокуси, стендъп комедия и музика през целия ден, а вечерта ще завърши с пищни фойерверки и концерт на "Фондацията“, Мария Илиева, Любо и Графа.

Разбира се, празникът няма да мине и без ритуалното рязане на опашката на габровската котка. Знае се, че емблематичната процедура запазва топлината в стаята, защото без опашка, котката влиза по-бързо през вратата.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Благоевград може да има нов омбудсман още през март тази година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: