Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Дъщерята на Милен Цветков даде първото си интервю
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 11:41 / 15.04.2021Коментари (0)430
©
Калина Цветкова живее в Хага, Нидерландия. Завършва международно и европейско право и след няколко стажантски програми започва кариерата си. Тя е отдаден професионалист, силно вярва в човешките права на всеки индивид и в правдата. Млада и трудолюбива, Калина се придържа към принципите, дадени й като пример от нейните родители, и вярва в промяната към по-добро чрез методични и значителни промени в системата. Ето какво каза тя пред "България Днес"

- Г-це Цветкова, моите съболезнования. Съвсем скоро - на 19 април, става година, откакто вашият баща си отиде от този свят. С какво ще го запомните?

- Баща ми беше публичен символ на истината и приемаше търсенето и споделянето й като основна цел в професионалния му живот. Междувременно той защитаваше правото си на личен живот и свобода на избор. Държеше личният му живот да е неприкосновен. През последните няколко години животът му беше посветен на нас и принципите, които отстояваше. Изборът ми на начин на живот и ценностите и принципите, които изповядвам, са в резултат на неговия пример и всичко това, на което ме е учил.

- Журналистът Милен Цветков винаги е бил изключително смел човек. Беше ли той пример за вас и как?

- В страна със сложна политическа среда баща ми остана безпристрастен и независим. Той беше невероятно силен и проявяваше смелост там, където почти никой нямаше такава, и заради това всички го обичаха. Тази смелост направи гласа му независим. Най-големият му талант беше да накара хората да излязат от зоната си на комфорт с цел да ги предизвика и да постави неудобните въпроси и винаги да търси истината. Той промени историята на българската журналистика завинаги със своите нововъведения. Аз възнамерявам да следвам неговите стъпки и се надявам някой ден да проявя същата тази смелост, която той ми даде като пример в професионалния си живот.

- Знам, че помагаше изключително много на младите хора, беше техен любимец.

- Така е. Беше заобиколен с млади и талантливи хора, които имаха неподправени гледни точки и възгледи, за които той се грижеше, за да могат да разгърнат пълния си потенциал.

- Извън професията какви бяха ежедневните му грижи, свързани с вас и брат ви?

- Той беше посветен на мен и Боян. Съгласно съдебна заповед от 2017 г. баща ми се грижеше за брат ми Боян с голямо удоволствие един ден в седмицата и три уикенда в месеца. И въпреки че режимът беше установен, той прекарваше много повече време с Боян. Това му позволяваше да го води на училище и да изградят близки и топли отношения. Баща ми беше прекрасен, грижовен, обичащ и всеотдаен баща. Въпреки стечението на обстоятелствата и факта, че живеехме разделени от моята ранна възраст, ние имахме много силна връзка. Винаги усещах неговото внимание и грижа. Благодарение и на майка ми Дана аз прекарвах всеки подходящ момент с брат ми Боян и баща ми. Семейният дух беше важен за баща ми, както и за всички други в семейството. Въпреки развода майка ми и той имаха приятелски и добри отношения.

- Как обичаше да прекарва свободното си време баща ви?

- През зимата той обичаше да излиза от София и да се наслаждава на моменти сред природата и често ходеше на ски с Ивета и брат ми Боян. Лятото пък беше специално за нас, винаги имаше един месец ваканция, която прекарваше с нас двамата, празнувахме заедно неговия и рождения ден на Боян. Баща ми прекарваше летата си с кемпера на къмпинг "Градина" с нас и заобиколен от много приятели.

- Извън кариерата и вас баща ви имаше ли време за връзки в живота си?

- Това не беше неговият фокус през последните години. За баща ми грижата за нас двамата с Боян винаги е била на първо място и приоритетите му бяха ясни. Истината е, че двете най-важни неща за него бяха неподкупният му глас като журналист и ние двамата с Боян. Това, че ние с Боян живеем в различни държави днес, ни мотивира да сме по-свързани, а случилото се миналата година ни направи по-близки, което баща ми винаги е вярвал, че е много важно.

Истински не одобрявам как медийното внимание е постоянно насочено към неговия интимен живот и съчиняване на истории, които дори не са базирани на истински събития. В този контекст искам и да спомена, че не сме давали съгласие да се използва името му, факти от личния му живот или снимките му за политически и комерсиални цели. Много хора се опитват да се възползват от неговата популярност. Баща ми истински държеше да има непристъпен, без намеса личен живот и ние защитаваме това негово желание и право. Това е причината досега да не съм давала интервюта. Семейството и аз бихме оценили уважението на всички към личния ни живот и време, за да можем да скърбим и да се справим с болката и загубата.

Още по темата: общо новини по темата: 160
21.01.2024 »
31.12.2023 »
19.09.2023 »
27.07.2023 »
25.07.2023 »
24.07.2023 »
предишна страница [ 1/27 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: