Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
¬ход
close
«ј–≈∆ƒјЌ≈...
Ќачало
Ѕлагоевград
—портни
–егионални
Ѕългари€
ћеждународни
Ћюбопитно
√алерии
Ћичности
RSS
¬сички
Ѕизнес
ƒруги
»нституции
 риминални
ќбщество
ƒогиран младеж преби адвокатка пред очите на детето й
јвтор: ≈кип Blagoevgrad24.bg 16:33 / 07.05.2020 оментари (13)237
©
—толичната адвокатка √ал€ √ълъбова беше брутално пребита пред очите на своите деца. Ќападател€т е млад шофьор, за които пробите показват, че е карал под въздействието на наркотици.

јдвокат √ал€ √ълъбова разказа от първо лице за прежив€ни€ ужас в опит да запази живота на сво€ син от скоростта на връхлитащото возило.†

"«а радост обществото ни става все по-чувствително към подобни инциденти и безумието по пътищата.  ато красноречив пример може да се посочи посегателството срещу живота на журналиста ћилен ÷ветков. ¬ момента съм в село √оведарци при родителите ми заедно с моите две деца Ц близначета на 7 години. ѕребиваваме там с оглед на извънредното положение". — тези думи започва разказа си потърпевшата. ¬ъв въпросни€ ден с едното от децата си Ц 7-годишни€т ћартин тръгват към центъра на √оведарци, за да напазаруват. ѕо това време другото дете вече било в†центъра с при€телка на √ал€ Ц Ѕил€на Ќиколова.

"“ръгнахме от една странична улица, ко€то излиза на центъра. „ух свистене на гуми и долових едно бързо шофиране, но все още н€мах видимост към колата, ко€то очевидно наближаваше. “€ идва от —амоков. ¬сичко се развиваше буквално за части от секундата", разказва адвокат √ълъбова. ћеждувременно детето й вече почти изл€зло на улицата. √ал€ скача върху него в опит да го защити, а ударът се размина за части от секундата. Ќа по-малко от метър. ѕо думите й шофьорът намал€ва скоростта за кратко време и след това с пълна газ ги отминава.

"»мах чувството, че въобще не ме виждаше. —ъс същата мръсна газ си продължи. јз се се разкрещ€х: "ўе ни избиете децата". “ова беше мо€та инстинктивна реакци€. —обственикът на близката къща беше вид€л всичко. Ќамери ме и в последствие каза: "¬ид€х с каква скорост премина и какво стана. ќтправихме се към центъра и вл€зохме в магазина, за да напазаруваме. ¬ този момент забел€зах, че въпросната кола спира там. –еших, че н€ма да си замълча и ще отида при тези млади хора и да ги попитам така ли се кара и въобще осъзнават ли какво щеше да се случи?", казва адвокат √ал€ √ълъбова.

"ѕриближих към колата, ко€то беше спр€ла. ¬ътре стоеше само едно момиче, което беше на пасажерското м€сто. Ўофьорът го н€маше. ѕотропах на капака и казах: " ак не ви е срам, щ€хте да убиете детето ми.  акво ви става? ¬ този момент дамата отвътре, младо момиче на около 23-24 години излезе. јз реших, че ще се извини най-малко. Ќищо подобно. ƒокато детето ми беше зад гърба й, т€ се обърна към мен с думите: " Ерво мръсна, пази си децата и ме заплю в лицето!"

“€ беше на центъра, където беше при€телката ми с другото ми дете. ¬ този момент не се сдръжах. √рабнах € за ревера и казах: " ак не ¬и е срам? ¬место да се извините, щ€хте да ми убиете детето. “€ ме зашлеви с д€сната си ръка, аз отвърнах на удара. ѕросто б€х в тотален шок. ¬ този момент отзад зад гърба ми усещам един страхотен удар в областта на главата. «алитнах напред и се хванах за д€сното странично огледало на колата. —трополих се на зем€та. ¬ъобще не разбрах какво става. ѕовали ме, рита ме. „исто инстинктивно си закрих лицето, за да не ме нарани. » двете ми деца пищ€ха. ¬сичко казано дотук звучи като сценарий за филм на ужасите или н€кое криминале. —амо, че когато го преживееш лично и те преби€т пред очите на децата ти, нещата придобиват друго измерение", сподел€ още адвокатката.

 огато √ълъбова поема ударите и ритниците непознат мъж се намесва и хваща побойника. —видетелката ¬еси ћазганова също се намесва и отнас€ част от побо€ в опит да защити сво€та позната. "¬ този момент нападател€т € разпозна, защото т€ е от √оведарци. ¬еро€тно навърза нещата и се изплаши, защото т€ е адвокат. “огава се озапти. ѕрибра при€телката си в колата и с мръсна газ изб€га от инцидента. Ќие с ¬еси отидохме в –”-—амоков. ѕуснах жалба и изисках веднага да му бъде направена проба за наличието на алкохол, наркотици или упойващи вещества. ѕрибрахме се вкъщи и към 24 часа звънна разследващи€т полицай по телефона. ƒама, ко€то ми съобщи, че е образувано бързо производство, тр€бва да дам показани€. ќчевидецът Ц също. ѕоисках проба на мо€ нападател като разследващи€т полицай за€ви, че такава вече му е направена. —ъщата е отчела наличие на наркотични вещества", продължава адвокат √ълъбова.

“огава т€ все още не подозира, че въпросните субстанции ще се окажат зъболекарска упойка по думите на провинили€ се. Ќа следващи€ ден, човек с "финансови възможности и при€телски отношени€ с нападател€" започва сериозно звънене по телефона на нейните родители в опит да ги убеди т€ да си оттегли жалбата. "ƒори си позволи да дойде вкъщи, за да ме увещава. Ѕило по-добре да се разберем, ако тр€бвало ще ми се плати. ¬ отговор аз му за€вих, че парите си го изкарва по легален и законен начин" Ц сподел€ още √ал€.

”бедена е, че това са хора с друга представа за реалността и не крие, че се притесн€ва за родителите си, които живе€т в √оведарци. Ќе е загубила в€рата си в правосъдието и се над€ва истината да възтържествува. ƒоста въпроси обаче на този етап остават без отговор. Ќа първо м€сто доколко реално е една крехка жена да е с възможности на кунг-фу боец и да се нахвърли при това без основание върху мъж със солидно телосложение. —ъщо така тр€бва ли да бъдеш пребит като куче на път€ когато се опитваш да защитиш децата си.

Ќе на последно м€сто защо н€кои персони тр€бва да се чувстват безнаказани и да си позвол€ват вс€какви своеволи€ за сметка на други. "ќчаквам органите и правосъдието да си свършат работата. ¬ противен случай тр€бва да си смен€ професи€та и да емигрирам", заключава накра€ адвокат √ълъбова, цитирана от †"—амоков365".

«ареждане! ћол€, изчакайте ...
Aнонимен
на 07.05.2020 г.
-1
 
 
јдвокатката ги вижда пред магазин и отива са се кара с хората... јз не съм адвокат ама това ми прилича на провокаци€.
0
 
 
Ќ€кой друг адвокат, ще го оправдае сега...
+2
 
 
Ќе защитавам боклуците с колата. »скам да попитам обаче та€ дето реве в момента, не е ли защитавала такива боклуци н€кога??  огато ги защитават в съда за ѕј–» са много отворени, ама като им се случи на т€х почват да реват....√овор€ за случаи като на “райков на –уски, ћилен ÷ветков и десетки други...
+3
 
 
¬ «ј“¬ќ–ј Ѕ≈« ѕ–ј¬ќ Ќј ќЅ∆јЋ¬јЌ≈ «ј≈ƒЌќ — “≈«», ќ»“ќ —ј «јƒ Ќ≈√ќ » «јѕЋјЎ¬ј“ —ѕќ ќ…—“¬»≈“ќ Ќј ѕќ—“–јƒјЋј“ј ∆≈Ќј » —≈ћ≈…—“¬ќ“ќ …!!! ƒќЋЌ» Ѕќ Ћ”÷»!
 оментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! ¬сички коментиращи са се съгласили с ѕравилата за публикуване на коментари.
»«ѕ–ј“» Ќќ¬»Ќј
« ёни 2021 г. »
пон
вто
ср€
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
јктуални теми
Ќационален отбор на Ѕългари€ по волейбол
√рипна епидеми€ обхвана страната
“¬ и шоу сезон 2020/2021 г.
ѕарламентарни избори 2021 г.
Ћ€то 2021
назад 1 2 3 4 5 напред
јбонамент
јбонирайте се за mail бюлетина ни !
јбонирайте се за наши€ e-mail и ще получавате на личната си поща информаци€ за случващото се в Ѕлагоевград и региона.
e-mail:
јнкета
ўе почивате ли идната зима?
ƒа, в Ѕългари€
ƒа, в чужбина
Ќе
Ќе съм решил/а още

–ј«ƒ≈Ћ»:
Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
ѕотребители
√–јƒќ¬≈:
ѕловдив
¬арна
Ѕургас
–усе
Ѕлагоевград
«ј Ќј—:
«а контакти
«а реклама
ѕравила
Ѕлагоевградчани във facebook
RSS за новините
©2009 - 2018 ћеди€ груп 24 ќќƒ. Blagoevgrad24.bg - ¬сички права запазени. — вс€ко отвар€не на страница от Blagoevgrad24.bg, се съглас€вате с ќбщите услови€ за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). ¬ъзпроизвеждането на цели или части от текста или изображени€та става след изрично писмено разрешение на ћеди€ груп 24 ќќƒ. ћнени€та изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и ћеди€ груп 24 ќќƒ не носи отговорност за т€х. ѕостав€нето на връзки към материали в Blagoevgrad24.bg е свободно. —айтът е разработен от ћеди€ груп 24 ќќƒ.
—татистика: