Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Директор на карловско училище: Онлайн обучението е въпрос на живот и смърт!
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 15:02 / 19.11.2020Коментари (12)786
©
Директорът на СУ " Христо Проданов" Лука Мачев написа емоционално обръщение в личния си фейсбук профил. Plovdiv24.bg публикува текста без редакторска намеса:

"Обръщение към родители и изобщо към цялата общественост !

Напоследък често се натъквам на нападки срещу учителите, които искат учениците да преминат в онлайн обучение. Бих искал да се обърна към хората, които са на това мнение, и да ги попитам, колко от тях са толкова смели, че да изкарат един ден в сегашната ситуация в затворено пространство с около стотина деца без маски? А седмица? А месец? В кой друг сектор/ магазини, банки, аптеки/ служителят е принуден да комуникира непосредствено с около 20-30 клиенти без маски? Защо половин България работи в хоум офис, докато децата, които са най-големите преносители на инфекцията, са в час?

Може би смятате факта, че децата ще заразят учителите, не е съществен проблем, но когато детето се прибере у дома и зарази цялото ви семейство, проблемът ще бъде налице, ще бъде и ваш.

Един народ се познава по начина, по който реагира в периоди на криза.

Ние престанахме да аплодираме лекарите си и да ценим тяхната саможертва, хвърляхме камъни и слама по полицаите си, а сега разпъваме на кръст учителите си.

Хора, спрете!

Баща ми ми е разказвал, че по време на войната са учили в двора на църквата. Днес онлайн обучението е нашият малък спасителен двор, нашата църква! Независимо дали ни е приятно, лесно или удобно. Въпросът е на живот и смърт! Доколко качествено ще бъде то, зависи не само от учителите, но и от вас родителите!

В този момент искам да изкажа подкрепата си към всички учители, които боледуват или се възстановяват от Covid-19. Пожелавам им да се върнат здрави и силни!

Днес моите аплодисменти са за тях!"

Още по темата: общо новини по темата: 11865
28.03.2024 »
26.03.2024 »
26.03.2024 »
24.03.2024 »
23.03.2024 »
22.03.2024 »
предишна страница [ 1/1978 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Прав е министърът! Най-добре е училищните екипи да решават. А не повсеместно, защото ако в училището сега няма вируси и премине в дистанционна форма, после когато има, няма да излезе. Стига всеки да се прави на командир! Война е и командирът е един. Изисква се дисциплина, взаимопомощ и смелост.
-1
 
 
Браво на този директор!Напълно прав е ,че дистанционното обучение има своите негативи,но днес то е най-доброто решение в момента.Трябва да опазим живота на децата,учителите и семействата на всички тях.С присъственото обучение сега само ще се увеличат болните и за Коледните празници някой няма да празнуват,а ще боледуват. Не дай се боже и по-лошо като си знаем здравната система по празници как работи. Бъдете живи и здрави!
-1
 
 
Дистанционното образование трябва да продължи.
0
 
 
Браво, трябва големите началници да го прочетат... Сития на гладни невярва
+2
 
 
Не сме хора вече. За повечето всичко опира до тяхния интерес. Защо да не сме единни като нация и да действаме като един. Какво пречи всеки да се задоволи с по-малко от всичко, но да спасим колкото се може повече животи. Един, двама да са по-малко починалите пак си заслужава защото тези хора никой няма да ги върне вече никога. Те са родители, деца и приятели на някого. Такива хора ли сме да ни интересува само нашия интерес. Мисля, че е 21-ви век и никой няма да умре от глад за няколко месеца ако сме умни и организирани и най-вече ОТГОВОРНИ.
-1
 
 
Всички други как работят и издържат, а вие не можете. За заплати и увеличения знаете и разбирате, на банкомата можете, часни уроци може, разбира се без данъци и на ръка, но е много страшно с деца в клас. Е трябва и да поработите, айде стига с тези оправдания. Цяло лято на морето не се разболявахте, но сега като трябва да се работи ви е страх. Най-яките и безстрашни хора са касиерките е супермаркетите.
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Санирането на сградите
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: