Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Деца, младежи и известни българи заснеха трогващ клип със силни послания
Автор: Пламена Николова 10:48 / 14.11.2019Коментари (0)447
©
По повод 14 ноември - Световния ден за борба с диабета, асоциация "Докосни дъгата" реализира специален клип с участието на деца и младежи с диабет от цялата страна, които за първи път застават с лицата си и говорят смело за света, в който живеят. В докосващото сърцата видео, изпълнено с много искреност, със свои послания се включват и редица успели български спортисти и популярни личности, с идеята да насърчат младите хора с диабет и да покажат на обществеността, че те не са различни и могат да водят пълноценен живот.

"Неведнъж съм казвала, че диабетът не е болест, а състояние. Гордея се с децата и младежите на "Докосни дъгата", защото заедно извървяхме дълъг път и постигнахме много. Общата ни подкрепа, уважението, приятелството и силата, които показахме през последните години, ни доведоха до този момент и реализацията на това видео - да имат куража да излязат и със силен глас да кажат на обществото: "Да, аз имам диабет, но не се срамувам от това и не се страхувам. Просто искам да бъда приет." Смятаме, че това поведение е най-силното оръжие срещу диабета", споделя председателят на Асоциация "Докосни дъгата“ д-р Денислава Ангелова, която работи с деца с диабет от 11 години и по чиято идея е създаден видеоклипът.

"Децата, родени с диабет, се нуждаят от разбиране, имат нужда да знаят, че не са различни. Те не трябва да бъдат гледани под лупа. Просто трябва да им подадем ръка, да ги прегърнем и да ги насърчим. С този видеоклип искаме да им покажем колко важно е никога да не забравят, че няма да видят дъга, ако гледат в земята.", допълва тя.

Част от популярните личности, които застават зад каузата и участват във видеото, са сред лицата на "Докосни дъгата" и подкрепят много от инициативите и кампаниите, организирани от асоциацията през последните години - детски диабетни лагери, дейности срещу агресията и насилието в училищата, "Мисия спорт на любимите герои", "Младите хора - бъдещето на България - това сме ние" и много други.

В ролята на посланици на инициативата "Бъди приятел с диабета", освен децата на асоциация "Докосни дъгата", са футболистите Светослав Дяков, Станислав Манолев и Пламен Илиев, втората тенис ракета на България Димитър Кузманов, надеждата ни в олимпийското карате Ивет Горанова, "златното"момиче Ренета Камберова, капитанът на баскетболния Левски Лукойл Асен Великов, вдъхновяващия шампион по тенис на маса за хора с увреждания Денислав Коджабашев, боксьорката с голямо сърце Станимира Петрова, световния шампион Детелин Далаклиев, чаровната усмивка на българската борба Елица Янкова, музикалните звезди Емилия Валенти, Яна Каменова и 100 кила, както и популярният тв водещ Александър Кадиев.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Гергьовден 2024 г.
Изграждане на Национална детска болница в София
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Грипна епидемия обхвана страната
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: