Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
ДБ и ИБГНИ набиха яко спирачките, усетили ДПС отзад
Автор: Любомир Минчев 11:41 / 29.07.2021Коментари (10)579
© БГНЕС
"В крайна сметка, ако не може този парламент да излъчи смислено управление, да се върнем към съда на избирателите“.

Опаааа! На кой клон на черешата се е преместил Христо Иванов, та така яко дърпа ръчната спирачка. Дали вече е усетил, че целувката с "Има такъв народ“ е смъртоносна, дали пък не усеща ДПС в опасна близост зад гърба си.

"Демократична България“ и "Изправи се БГ. Ние идваме“ се събраха да си говорят и по-късно стана ясно за какво. Ами били леко прецакани, такова усещане имали след преговорите с хората на Трифонов.

А хората на Дългия нищо друго не правят, освен да казват, че бягат от коалиции и имена на министри не искат да чуват. Просто и ясно от самото начало. Така се започна – всички казаха: Ок, говорим си само за политики. От 7/8 се съгласиха: Говорете си!

И започна говоренето за идеи, програми и политики. Изведнъж от БСП казаха, че ще решат какво да правят, като видят имената на министрите. От ДПС също: Хората имат значение. До този извод стигнаха и ДБ, и ИБГНИ. Дори Христо и Мая назоваха имената на петима служебни министри, за които биха гласували, а не за зайците, които ИТН вади от цилиндъра си.

Но все още никой не знае какво има в цилиндъра. От централата на 7/8 са категорични – нито имена ще чуете, нито имате право да предлагате.

Добре де, Иванов и Манолова не знаеха ли? Нали всеки ден им го повтарят. Или нямаха нищо против да се полюшкат на дедовия докато си говорят за съдебна реформа. Предложиха им да подпишат празен чек и те нямаха нищо против. Качиха ги на въртележката, повозиха ги и пак им казват: Тази игра няма да е вечно безплатна, бръкнете се в джоба.

Христо Иванов изглежда толкова отчаян, че дори намекна за разговори с депутати от ГЕРБ – но не от обкръжението на Борисов. А левият шаман доц. Валентин Вацев плаши червените редици, че ще гласуват за едно проамериканско, соросоидно правителство – ще признаете трети пол, Истанбулската конвенция и ще пуснете Северна Македония в ЕС. И дори казва, че ГЕРБ е умна партия и затова се държи далеч от разговорите.

Сега започва нов етап от усилията за съставяне на правителство – притискане на ИТН. Първо от президента Радев, който говори чрез своя премиер Янев: Партиите да подпишат коалиционно споразумение. Такова иска и Нинова – споразумение за политики, а вече и Христо Иванов, и Мая Манолова.

Само от ДПС лукаво се усмихват и опасно приближават отзад Христо Иванов.

Ред на ИТН е да каже, че няма да вземе в своето правителство  служебни министри, тъй като така ще признае сериозното присъствие в него на Румен Радев. Не че няма да има, но да не е толкова явно. От ИТН им се иска и други работи да кажат на ДБ, ИБГНИ, ДПС и БСП, но вероятно са го оставили за десерт в края на седмицата.

Може да се окаже, че Христо Иванов съвсем е изтрезнял от изборния успех: "В крайна сметка, ако не може този парламент да излъчи смислено управление, да се върнем към съда на избирателите“.

А и ще стане ясно дали Станислав Трифонов ще свърши цялата работа, за която беше нает от президента Радев.

Още интересни местни и политически анализи може да четете в ZaPlovdiv.bg!

Още по темата: общо новини по темата: 2515
11.10.2022 »
06.07.2022 »
25.05.2022 »
20.04.2022 »
19.04.2022 »
31.03.2022 »
предишна страница [ 1/420 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Хаха. Вижте го тоя. Как си седи и дрънка с Миазма. Тя беше в коалиция с ДПС, тя предложи Шиши за ДАНС. Сега са заедно и щели да махат ДПС от властта ХаХаХа. Гласувайте пак за тях
+1
 
 
Така,така и да не тръгват напред,че ,,ще станат стъпки'':):)
0
 
 
Искат някои хора да има конфликти но уви и това ще се преодолее.Важното е само едно да ги няма Герп и Дпс във властта.Край на мутрите.
+3
 
 
Когато тръгнеш да си ортак с боклуци,рано или късно се разпърква седянката. Факт!!!! И още един факт...може ли десен човек,с християнски ценности и мислене да е ортак за управление с леви ПУ*ки,като Майчето и слаНинова.
+1
 
 
Само питам гаргамел бойкикев - БОЛИ ЛИ,БОЛИ ЛИ?Май наистина ви боли,защото ПАК стоите прави в парламента,опрени на стената и не сядате.Защо ли?!?
+4
 
 
Държавник се РАЖДА!!! Ни Оксфорд, Харвард , Кембридж и.т.н. могат да ти помогнат ! Борисов, драги Тошко Йорданов-избран от Пловдив за депутат , грам не се радва ! Вие семейства и фирма 7/8 трудно управлявате а искате коалицията и МС . Много компромиси трябват. 1. В ИТН 2. С вашите Коалиционните партньори 3. С олигарсите 4. С медиите. 5. С Балканските държави 6. С Европейски съюз 7. С. Русия 8. С Румен Радев Слави с жена не се търпи та незнам Трябва да направите правителство.
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: