Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Чрез европейска правна рамка за защита на домашните любимци ще ограничим незаконната търговия с кучета
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 23:15 / 12.02.2020Коментари (0)417
©
С европейска правна рамка за защита на домашните любимци бихме могли да противодействаме и на незаконната търговия на кучета, която генерира огромни печалби. Това коментира българският евродепутат от ЕНП/ГЕРБ Емил Радев пред своите колеги в Пленарната зала на Европейския парламент в Страсбург. Позицията си той изрази във връзка с разисквания на тема: "Незаконна търговия с домашни любимци в ЕС“.

Емил Радев, който е зам.-председател на Интергрупата за защита на животните в ЕП, от години призовава за по-строги мерки в борбата с насилието срещу животни и нелегалната им търговия. Според българския евродепутат незаконната търговия с домашни любимци процъфтява. "За ден в Европа има близо 400 000 обяви за продажби на кучета. Предвид цената от стотици евро за куче, ясно е какви са годишните печалби“, отбеляза той.

"Основен проблем, поради който незаконната продажба на животни не може да се овладее, е  липсата на задължителна общоевропейска система за идентификация и регистрация. Въвеждането на такава система би ограничило случаите на незаконната търговия, тъй като ще улесни проверката за статута на дадено животно - кога е родено, кой е собственикът му, какви ваксини има. По този начин ще се подобри и контролът над общественото здраве", категоричен е Емил Радев. По думите му системата трябва да бъдe обвързана с паспортите на животните, за да не може да се фалшифицират.

"Важно е обществото да налага граждански контрол и да настоява за спазването на законовите изисквания за хуманно отношение към животните. Това действа като двигател за въвеждането на необходимите промени", заяви българският евродепутат и призова всички отговорни институции да изработят европейска правна рамка за защита на домашните любимци и бездомните животни, която ще допринесе за справяне и с незаконната търговия.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Почина патриарх Неофит
Кабинетът "Денков - Габриел"
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: