Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Бургас посрещна българските граничари като герои!
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 12:50 / 16.10.2018Коментари (0)1278
© Blagoevgrad24.bg
Бившият граничен полицай Михаил Цонков и неговите колеги бяха посрещнати като герои - с бурни аплодисменти и възгласи при излизането им от съдебната палата, предаде репортер на Burgas24.bg.

"Благодарим на всички за подкрепата. Радвам се, че има толкова будни българи. С общи усилия ще постигнем това, за което всички очакваме – оправдателна присъда или прекратяване на делото. Ние сме си свършили работата. Това е бил нашият дълг – опазили сме държаната граница и тази на Европейския съюз", бяха първите думи на Цонков.

Стотици се събраха на митинг в подкрепа на Михаил Цонков, Николай Петков, Живко Петков и Николай Костов – българите, защитили граница от турски бракониери.

Днес Михаил Цонков, Николай Петков, Живко Петков и Николай Костов трябваше да се изправят пред Бургаския районен съд, за да дадат обяснения по случая от преди 10 години, при който в изпълнение на служебен дълг, бе неутрализиран турски бракониер. Заседанието е по изпълнение на съдебна поръчка от I-ви Тежък наказателен съд – гр. Къркларели, Република Турция.

Граничарите са привлечени като обвиняеми от турските съдебни власти за съучастие в престъпление за причиняване на смърт поради небрежност, причиняване на леко нараняване и увреждане на имущество, според действащото законодателство в Република Турция. 

Както съобщихме, защитниците на подсъдимите Росен Кожухаров и Станко Кралев поискаха да им се предостави още време, да се запознаят с писмените доказателства, касаещи наказателното производство. Съдът като взе предвид направеното искане и изслуша становището на представителя на Районна прокуратура – Бургас и като съобрази разпоредбата на чл. 9 от Договора за правна помощ по граждански и наказателни дела, от 1976 г. между Народна Република България и Република Турция, съгласно който замолената договаряща страна изпълнява съдебната поръчка в съответствие със своето законодателство, намери, че направеното искане следва да бъде уважено, с оглед гарантиране правата на подсъдимите, съгласно българското законодателство.

Съгласно чл. 55 от НПК, подсъдимите лица имат право да научат за какво престъпление са привлечени в това им качество и въз основа на какви доказателства. Съдът не даде ход на делото и насрочи следващо заседание за 09.11.2018 г., от 14.00 часа.


Още по темата: общо новини по темата: 11
12.03.2019 »
13.10.2018 »
16.07.2018 »
15.06.2018 »
13.04.2017 »
23.03.2017 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: