Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Българският Хачико: 40 дни куче пази гроба на починал мъж
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 11:54 / 11.03.2021Коментари (4)362
©
40 дни куче неотлъчно пази гроб на наскоро починал човек. Емоционалната история се развива в старозагорското село Дъбово. Преди повече от месец мъж от селото умира и е погребан в местния гробищен комплекс. На жители на Дъбово започва да прави впечатление, че всеки ден едно куче отива и ляга на гроба на починалия. Появява се информация, че то тъжи по изгубения си стопанин. 

"Кучето наистина дни наред стои на гроба и не мърда от там. Говорих с вдовицата на мъжа, която ми каза, че това не е тяхното животно", обясниха пред "България днес" от кметството в Дъбово, като не могат да си отговорят защо четириногото избира всеки ден да лежи на едно и също място в гробището.

Разпространена снимка в социалните мрежи разчувства мнозина, като се чуха и призиви кучето да бъде спасено и нахранено. Вече са организирани кампании за набавянето на храна, не са малко и хората, които искат да го осиновят. Има и доброволци, които отиват лично на място, за да занесат ядене на кучето и за да се уверят в истинността на историята, като остават поразени от животинската преданост.

Историята на животното от Дъбово прилича на тази на световноизвестния му събрат Хачико. Фермер решава да подари малко куче на професор Хидесабуро Уено, работещ в Университета в Токио. Стопанинът му дава името Хачико (Осмият). Професор Уено всеки ден пътува с влака на работа и кучето го изпраща сутрин, а след това се връща да го посрещне на гарата точно в 5 часа следобед. На 21 май 1925 г. Хидесабуро Уено получава инфаркт и умира. По това време Хачико е на 18 месеца. На този ден кучето дълго чака стопанина си, който никога не идва. Въпреки това Хачико продължава да го чака всеки ден, пристига в 5 часа следобед и седи до късно. Прави го в продължение на 9 години и се превръща в символ на преданост и постоянство. Хачико умира на 8 март 1935 г. и е погребан до покойния си господар. По-късно му е издигнат паметник.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Защо ли трябва да измислят "сълзиви" истории с 40-дневната давност? Вдовицата на мъжа каза, че това не е тяхното животно. А от кметството недоумяват: защо ли "...всеки ден едно куче отива и ляга на гроба.."? Особено, като не липсва храна, защото има "...доброволци, които отиват лично на място, за да занесат ядене на кучето...". Като спрат да идват "поразените от животинската преданост желаещи", моля, съобщете, дали кучето продължава да тъжи?
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Бивш преподавател в Югозападния университет със скандални разкрития за корупционни практики
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: