Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Българските плодове и зеленчуци излизат на световната карта
Автор: Росица Лаханова 14:00 / 24.01.2023Коментари (0)293
©
Българските плодове и зеленчуци излизат на световната карта, информира Българската асоциация на оранжерийните производители в България (БАПОП).

Асоциацията участва в специализираното изложение FRUIT LOGISTICA, което тази година ще се проведе от 8 до 10 февруари в Берлин, Германия.

Българската асоциация на оранжерийните производители в България организира традиционно колективен щанд на  български производители на плодове и зеленчуци. Тази година българският щанд е с номер  щанд В-21 в палата 7-А, на който ще участват представители на пълноправни и асоциирани членове на БАПОП.

FRUIT LOGISTICA е водещото търговско изложение за глобалния бизнес с пресни плодове и зеленчуци и представлява цялата верига с добавена стойност за индустрията с пресни продукти - от производителя до точката на продажба. Независимо дали става въпрос за нови сортове плодове и зеленчуци, устойчиви опаковки, мониторинг на продукцията, базиран на данни или устойчиви на вредители щамове култури.

От 8 до 10 февруари 2023 г. в Берлин търговските посетители могат да научат най-новите тенденции в сектора и да се запознаят с множество иновации.

Страната ни е част от този празник на вкуса и сетивата, на който производителите на плодове и зеленчуци от БАПОП ще представят своите продукти, нови услуги и модерни технически решения в земеделието.

В изложението тази година ще участват повече от 3300 изложители от 91 държави, както и над 80 000 регистрирани търговци и търговски посетители от над 135 страни.

"В тежката икономическа и политическа обстановка, в която се намира страната и оранжерийното производство в България в частност, притесненията на бранша за възобновяване на работата за част от производствата напролет са напълно обосновани. Ние от Асоциацията сме решени да подкрепяме колегите ефективно и затова сме заявили участието си в Берлин за поредна година", каза Теодора Кръстева, изпълнителен директор на БАПОП.

По думите й българският земеделец е жаден за знания и не се плаши от работата, въпреки многобройните трудности и спънки. "Точно във времена на натрупващи се кризи, секторът на оранжерийните производители има още по-голяма нужда от нови пазари и цялостна подкрепа на бранша", категорична е Теодора Кръстева.

Участието на страната ни във FRUIT LOGISTICA 2023 е ценно не само заради възможностите за бизнес, които предоставя, но и защото е важна платформа за знания, особено по отношение на отглеждането, опаковането и транспортирането на продукти, както и въздействието на климатичната криза върху производителите и навлизането на дигитализацията в селското стопанство.

"Това са част от предизвикателствата, пред които е изправена международната търговия с плодове и зеленчуци", коментира председателят на БАПОП Йордан Кръстанов.

По думите му войната в Украйна също продължава да оказва влияние върху индустрията с пресни продукти, като пренасочва потоците от стоки и поставя веригите за доставки под допълнителен натиск. Темата ще бъде дискутирана по време на специализираната конференция в рамките на изложението "Форум за пресни продукти", която ще представи модерни бизнес практики и приложение на добрите модели в новите условия.

"Година след година международният бизнес с пресни продукти дава огромен принос за здравословното хранене на потребителите по целия свят. В много страни плодовете и зеленчуците са ключов икономически фактор. Щастливи сме, че България и родните производители в лицето на БАПОП, ще се включат активно в работата на форума и ще бъдат част от решенията на глобално ниво", подчерта Йордан Кръстанов.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: