Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
"Български ВиК холдинг" ЕАД засажда 3000 дръвчета в цялата страна по повод Световния ден на водата
Автор: Георги Иванов 10:42 / 21.03.2024Коментари (0)952
© Фокус
"Засаждане на чисти води“ е инициатива, която подема "Български ВиК холдинг“ ЕАД по повод Световния ден на водата. Това каза Атанас Бояджиев, член на Управителния съвет на "Български ВиК холдинг“ ЕАД, в "Денят на Фокус“ по радио "Фокус“. На 22 март отбелязваме Световния ден на водата.

"Компанията е създадена преди 4 години след задълбочен анализ на МРРБ. Това е централизирана система, която да подпомага ВиК дружествата с техническа и правна помощ, с целеполагане на дългосрочни и краткосрочни цели. ВиК дружествата са операторите, доставящи питейна вода и отвеждащи мръсните води“, поясни Бояджиев.

"Във всяка област на страната има такъв оператор, който предоставя тази услуга. Един от основните ресурси, с който оперират, е водният. Това е едно от най-ценните блага. Световният ден на водата се отбелязва от 1933 г. Оттогава до днес се провеждат множество инициативи във връзка с водата в световен мащаб“, разказа още Атанас Бояджиев.

"Вода за мир“ е мотото на световната инициатива тази година, като целта е да се покаже ролята на водата в геополитическите конфликти. Водата трябва да бъде равно благо за всички ползватели. В тази връзка ние като отговорна корпорация сме подели инициативата да засадим дръвчета на територията на всички 28 области в България, където имаме опериращи ВиК дружества. Дърветата са естествени филтри, които пречистват водата. Климатът много се променя и това води до сериозни засушавания в различни територии в цял свят. Преди месец в Каталуния беше въведен воден режим“, даде подробности по темата Бояджиев.

Утре в 10.00 ч целият управителен съвет на ВиК холдинга, заедно с управителя на дружество ВиК – София област, ще даде старт на инициативата "Засаждане на чисти води“. Това ще стане в помпена станция  "Опицвет“ в Костинброд. "Благодарение на човешкия капитал на ВиК дружествата ще засадим 3000 дръвчета в цялата страна и ще покажем на бъдещите поколения, че всеки човек през живота си трябва да посади поне едно дърво.

Поемаме ангажимент тази инициатива да се провежда всяка година. Каним всички желаещи да се присъединят към нас – осигурили сме ботуши, ръкавици, всички необходими консумативи за засаждане на дръвчета“, каза още Бояджиев.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Либерализъм и консерватизъм в Европа
Бум на коклюш в България
Преброяване на населението 2021 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: