Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Българска двойка в гръцки арест, опитали да изтъргуват бебето си
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 12:22 / 21.06.2022Коментари (0)198
© ЕПА/БГНЕС
Снимката е архивна
Българска двойка е обвинена в опит да продаде новороденото си бебе за осиновяване в Гърция, съобщи агенция АНА-МПА. 38-годишната българска гражданка родила момченце в Солун на 12 юни. Полицията смята, че тя е дошла в Гърция именно с тази цел, придружена от 37-годишния си съпруг.

Действията им предизвикали подозренията на болничния персонал, който уведомил полицията, в резултат на което започнало разследване от Отдела за борба с търговията с хора. Според преписката новороденото трябвало да бъде предадено на бездетна двойка, която по-рано се обърнала към адвокат, който да посредничи да осиновят дете без необходимите процедури.

Според разследващите гръцката двойка се съгласила да плати за осиновяването сума между 17 и 19 хиляди евро. При разследването било установено, че кандидат-осиновителите платили 1435 евро за разходите по раждането, както и за разходи на посредниците. Обвиняемите – българските биологични родители, гръцката двойка и адвокатът, са отрекли обвиненията пред следствието.

Българските граждани заявили, че са дошли в Гърция да работят и че не са имали никакво намерение да дават детето си за осиновяване, нито е била извършена каквато и да било сделка. Адвокатът е казал, че се е опитвал да помогне на биологичните родители при раждането в Гърция и че присъствал на процедурата по превод на официалните документи. Що се отнася до кандидат-осиновителите, твърди се, че в показанията си те заявили, че смятали, че става дума за законно осиновяване, а не за "покупка", както и че платили известна сума за разходи по раждането и други процедурни въпроси.

В преписката е включен и 58-годишен български гражданин, който се издирва и е известен на гръцките власти за участие в други подобни случаи, пише БТА. След като дали показания, обвиняемите били освободени, като само на адвоката е определена гаранция от 20 хиляди евро, защото обвинението срещу него е за по-сериозно престъпление.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Великден 2024 г.
Европейски избори 2024
Енергийна криза
Прокуратура и МВР влязоха в офисите на Васил Божков
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: