Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
България ще съди Гърция за щетите от блокадата по границата
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 13:18 / 18.02.2016Коментари (11)398
© Bulfoto
България ще потърси обезщетение за щетите, нанесени й от блокадата на гръцките фермери, по правов път.

"Всеки от превозвачите има право да търси своето възмездие, но това ще го направим и ние като държава", заяви министърът на икономиката Божидар Лукарски в Пловдив днес.  

По думите му само до вчера загубите са близо 10 милиона евро, но се очаква цифрата да скочи още. Той сподели, че към момента няма много варианти за полезен ход от българска страна, защото липсва диалог с гръцкото правителство. 

"В Гърция виждаме абсолютна абдикация от страна на държавата по отношение на това, което се случва, както и отказ на гръцките земеделци да контактуват със собственото си правителство. 

Но с блокади само ще се покачват загубите и те няма да са вече само в транспорта и логистиката, а ще засегнат и други браншове на икономиката", категоричен бе министър Лукарски. 






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
да се обзаложим ли кой ще спечели?
0
 
 
Ем да говорят с министъра на енергетиката, да им спрем тока за 3 дни и да видят как гърция поема надолу. Нали АЕЦ Козлодуи в по-големият си капацитет за тях работи. Надупете ги спрете им тока(най важното), производството, комуникации военно-отбранителни системи, осветление, аларми и да гледаме сиир, как ще се молят после. Без това АЕЦ Козлодуй заради тях е с половината си реактори. А и като българските зеленчуци няма, няма да споменавам, че всички болести по животните идват от турция и гърция, тея отрепки и животно което им носи пари не могат да гледат, каму ли растения.
-2
 
 
то добре обаче бедния народ в България и пенсионер нема да види нищо от тези пари , а ще ги излапат пак за магистрали и за полиция и камери те зи от герб и дпс , а гърците са си прави а не като нас вдигнаха винтките оп 2 дена викаха и се кротнахме да не би да навредим на ЕС че видиш ли нема ни приемат в ЕС и си криотуваи те още , а сега гърците ви били виновни ,а от руския пазар колко загуба имаме това що не го казвате продажници на България
+2
 
 
Тези трактори "работят" само когато ги изкарват за стачки и блокади. С какви ли пари са купени от "горките" гърци ?
+1
 
 
До тука 20 милиона евро,трябва да плати...натам не се знае колко още
0
 
 
България като съди след това ще и затворат и пазарите към нея само гледаите какво ще се случи! На мен ми е ясно много одавна цялата работа но като не слушате нито четете емаилите кадето пиша към правителство президенти и какви ли не институции ще съжелявате господа политици а също така вашите близки и народа! Писах ви на искам пари нито да ме познава някой знам да дам съвет по много отношения спрямо човечността и ресурсите държал съм курс по тези наща макар и кратък имам удостоверение сканирн го пратих на ваще саитове така и не пожелахте поне да отговорите! Като решите така един ден и други ще решат вас да ви няма но може би и държава няма да има...
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Грипна епидемия обхвана страната
Парламентарни избори 2024
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: