Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Братя Галеви спасиха и имотите си
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:58 / 14.11.2012Коментари (0)919
©
Братя Галеви, които избягаха от правосъдието преди половин година, сега спасиха и имотите си. Върховният касационен съд вчера отложи за неопределено време делото за конфискация на имуществото на дупнишките бизнесмени Пламен Галев и Ангел Христов, по-известни като Братя Галеви. Причината е, че двамата нямат актуални адреси, на които да бъдат намерени.

Бившите барети потънаха в неизвестност през май т. г., след като ВКС обяви окончателните им присъди - 5 г. затвор за Галев и 4 г. за Христов за рекет и изнудване. Наказанието си те трябваше да изтърпят в затворническото общежитие в дупнишкото с. Самораново, което е част от Бобовдолския затвор.

На 9 май Братя Галеви бяха обявени за общодържавно издирване, а по-късно и за международно с червена бюлетина на Интерпол. До момента обаче не се знае къде се намират. Различни слухове ги пращат в топли страни, с които нямаме спогодба за екстрадиция.

Въпреки това върховните магистрати искат прокуратурата да издири къде живеят - у нас или в чужбина, за да бъдат редовно призовани и така да бъде спазено правото им на процесуална защита по делото за конфискация.

Овен това адвокат Емил Велинов, който досега ги защитаваше пред другите инстанции, трябва да получи пълномощни от тях, за да може да ги представлява точно в това наказателно производство. Тъй като докато не бъдат заловени или докато не решат сами да се предадат, двете изисквания на съда няма как да бъдат спазени, засега Галеви запазват имотите си.

Делото във ВКС е образувано по искане на главния прокурор за възобновяване на процеса срещу Пламен Галев и Ангел Христов в частта на наложеното наказание "конфискация". На 6 юли 2011 г. Софийският апелативен съд постанови за Галев 5 г. затвор, глоба 10 000 лв. и конфискация на една трета идеална част от имуществото му. Христов бе осъден също на 5 г. затвор, глоба 7000 лв. и конфискация на една четвърт идеална част от имуществото му. На 3 май 2012 г. ВКС измени присъдите само в наказателната част.

В искането главният прокурор твърди, че "не са събрани доказателства за имотното състояние на подсъдимите и не е посочено какво имущество се конфискува", затова иска възобновяване на делото и връщането му на апелативния съд за ново разглеждане в частта за конфискацията.

Източник: в. "Монитор"


Още по темата: общо новини по темата: 7
27.05.2019 »
15.12.2016 »
07.01.2016 »
06.02.2013 »
01.10.2012 »
26.09.2012 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Решения на Общинския съвет в Кюстендил
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Община Благоевград има гигантска финансова дупка
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: