Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Борисов: Не се надсмивай над победения, ако някой е паднал, му подай ръка!
Автор: Пламена Николова 09:15 / 29.05.2019Коментари (0)915
©
В преговорите всичко е важно. Ние имаме няколко коза, заяви министър-председателят Бойко Борисов в Брюксел преди Неформална работна вечеря на държавните и правителствените ръководители на ЕС.

Според премиера Борисов в предстоящите консултации за ръководните европейски позиции ще се прехвърлят много имена. "Следващите часове ще се изговорят много неща и ще започнат същинските преговори“, отбеляза министър-председателят и добави, че прибързването би било грешка. "Това ще бъде едно надбягване и който съумее да задържи коня си, както аз си задържах партията и последните две седмици я пуснах, и ги изпреварих просто с много дължини всичките победители, защото всичките се изкараха победители“, добави Борисов. 

По думите на Борисов все още е рано да се говори по въпроса за български еврокомисар. Премиерът изтъкна стремежа на страната ни Европейската агенция по труда да се установи в София и подкрепата, която търсим за това сред другите държави. Попитан от медиите за коментар относно поста председател на Европейската комисия, Борисов отбеляза: "ние като част от ЕНП подкрепяме Манфред Вебер, ние сме дисциплиниран член и нямаме колебания“. 

На въпрос относно резултатите от изборите, Борисов изтъкна: "аплодисментите в ЕНП са, че в България сме победили лидера на ПЕС в пряк двубой“.  Той добави, че резултатите на ГЕРБ са много добри и партията е първа сила сред младите, работещите, високообразованите. Според Борисов Мария Неделчева е направила добра кампания, като разликата между нея и останалите кандидати е била потресаваща в нейна полза като знания, умения, интелигентност. "Най-много преференции има тя“, подчерта още Борисов. Той изтъкна също така, че Лиляна Павлова се е справила добре с Българското председателство на Съвета на ЕС. "Г-жа Златева й се надсмиваше за седмото място, но при нея не се получиха нещата в БСП. Нали помните? Аз имам принцип в живота – никога не прави това, което не искаш да ти правят. Никога не се надсмивай над победения. Никога, когато някой е паднал, не го ритай, а се наведи и му подай ръка“, каза още Борисов и благодари на президента за поздравленията по случай победата на изборите.  

На въпрос относно оставката на Корнелия Нинова премиерът Борисов подчерта, че не се меси в работата на другите партии и не би дал мнението си какво да правят.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Природни стихии
Бум на коклюш в България
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: