Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Благоевград бе домакин на благотворителната инициатива "ЗаЕдно за милиони усмивки"
Автор: Ливия Кукова 13:40 / 22.03.2024Коментари (0)983
Благотворителна инициатива под надслов "ЗаЕдно за Милион усмивки“, организирана от Дирекция "Социално подпомагане“ в партньорство с Община Благоевград събра на едно място над 80 деца и техните приемни родители в едно невероятно събитие, провело се през днешния ден в областния център, предаде репортер на "Фокус“.

Малчугани от областите Благоевград, Кюстендил и Перник пристигнаха в града и показаха на всички, че макар да ползват услугата "Приемна грижа“ те са деца, като всички други. Могат, знаят и умеят много неща, които успяват да научат с помощта на своите приемни родители, които отварят за тях домовете, семействата и сърцата си.

Началото на деня в Благоевград бе поставено с кулинарен базар и изложба на иделия, изработени от ученици във фоайето на Общинска администрация. В събитието участие взеха доброволци от ПГТЛП "Гоце Делчев“ и Осмо училище.

Кметът на Община Благоевград Методи Байкушев откри събитието, отправяйки благодарност към неговите организатори, които на едно място са успели да съберат деца, приемни родители и представители на институции.

"Това е една прекрасна възможност за нас да надникнем в нещо, което винаги остава невидимо за обществото. Приемната грижа е отговорност, тя е обич, изпълнена с много предизвикателства. Преди всичко тя е символ на благородство“, каза още кметът Методи Байкушев.

След официалното откриване на събитието от кмета на Община Благоевград, последва провеждането на кръгла маса за обмен на опит и добри практики на тема "Детето и детското развитие при условията на приемна грижа“. За децата пък бе организиран специален детски празник с много игри, спорт и забавления.

Директорът на Дирекция "Социално подпомагане“ – Благоевград Александър Балев каза, че всяко дете заслужава да расте в семейна среда, затова този форум е повод институциите да се обединят за създаването на ясни правила за осигуряване на стандарт за приемните родители.

Със събраните средства от благотворителната инициатива предстои да бъдат закупени "Шишеяди“, първият от които ще бъде поставен в Градската градина на Благоевград.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
България се отказва от дерогацията за внос на руски петрол
Европейски избори 2024
Бум на коклюш в България
Поскъпване на хранителните продукти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: