Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Бившият главен секретар на МВР: Пелов трудно ще бъде хванат по начина, по който се издирва
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:36 / 10.04.2018Коментари (4)1337
©
Избягалият от затвора рецидивист Владимир Пелов е хитър, пресметлив, дързък човек, който е изключително интелигентен, но и изключително отчаян, защото няма алтернатива. По този начин го описа в студиото на "Тази сутрин" по bTV психологът Калин Гайтанджиев.

"Това е човек, който е готов на абсолютно всичко. Искрено се надявам в него да останало онова чувство за мъжка чест, което аз помня от 2004 г., когато стъпваше в Кремиковци – за да не бастиса невинен. Това няма да е човекът, който тръгне да го залавя", подчерта той.

По думите му преди престъпникът е имал алтернатива и даже е бил приет да учи за еколог в СУ с оценка 5,86, докато сега е ясно, че ще излезе най-рано на 80 години. "Единственото, което може да направи, е да бяга. Животът за него не е ценност, най-вече – неговият".

Бившият главен секретар на МВР проф. Николай Радулов коментира, че 60-процентов е шансът Пелов още да е на българска територия, защото в чужда страна ще е много по-подозрителен, отколкото у нас, където няма езикова бариера и има познати, за които полицията не подозира.

Трудно ще бъде хванат по начина, по който се издирва. Ако не бъде хванат по горещи следи, то ще бъде хванат случайно. Надявам се да не е след престъпление с човешка жертва, коментира Радулов.

Според него по света човек като Пелов се охранява в специално крило, докато Централния софийски затвор е мръднал от 1903 г. предимно покрай камерите. Това обаче не е достатъчно: "Откакто има засилено присъствие на видеонаблюдение в столицата и големите градове, виждаме, че се използва само за последваща работа по (…) това какво точно се е случило. Даже за идентифициране на лицата, които извършват престъпления, тия камери, като че ли, не помагат".

По думите му затворниците нямат респект към надзирателите, защото реално местата за лишаване от свобода се управляват от тези, които са настанени в тях. Гайтанджиев беше категоричен, че пистолетът, използван за бягството на Пелов и на Радослав Колев, е внесен от надзирател: "Лишеният от свобода е човек, който си е направил много добре сметката и знае, че най-прекият начин нещо да стигне до него е през човек".

Според него в деня на бягството служителите на Централния софийски затвор са направили всичко по силите си, но истински виновните са подалите оставки заради скандала шефове на обекта и на Главна дирекция "Изпълнение на наказанията".

Психологът припомни, че на "сметката" на двамата е и друго знаково бягство – на Шатката и на колумбиеца Хосе Мартинез от 2014 г. Според него то е даже по-тежко, защото е било много по-добре планирано и е станало възможно заради политическа поръчка – двамата да бъдат назначени на работа, защото били свидетели на прокуратурата (с неясен ефект от дадените показания).

Още по темата: общо новини по темата: 25
11.06.2018 »
10.06.2018 »
09.06.2018 »
08.06.2018 »
07.06.2018 »
07.06.2018 »
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Пълно е със "специалисти" и "професионалисти" с червени глисти дето обичат да коментират разни НАСЕРИ.Професионални констататори които за чеп за зеле не стават ако не са в България. Те хората са прости и не се досещат,че за да избяга през главния вход един затворник с оръжие...вината е на всички онези дето уж го охраняват!!!Продажни боклуци....
Aнонимен
на 10.04.2018 г.
-1
 
 
Бил "изключително интелегинтен". Абе еййй- изключително интелигентните хора не влизат по затворите, а правят открития и развиват бизнес. И тва нещо седнало да обяснява по телевизиите кой какъв е. Опази боже от такива "капацитети"!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: