Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Бакалов: Администрацията и техните семейства ще решат изборите, добре им е в тези епидемични мерки
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 12:00 / 09.02.2021Коментари (4)450
©
Администрацията и техните семейства могат да решат изборите. Такав теза изрази журналистът Иван Бакалов във фейсбук. 



Нещо се случва в България, което засега минава незабелязано.


Българите се разделят на нещо като нови класи - държавни служители и всички останали работещи.

Държавният служител в сегашната епидемия почти не работи, най-много 2-3 дни от седмицата ходи до службата си, взима пълна заплата плюс помощи и ДМС (допълнително материално стимулиране), които администрацията на Бойко Борисов щедро раздава предизборно. (Разбира се, винаги има някъде изключения).



Администрацията и техните семейства могат да решат изборите. Но не това е най-важното. Те се оформят като някаква каста, която си брани интереса, добре им е в тези епидемични мерки.

От хората на държавна заплата само лекари и медсестри получават заслужено допълнителни помощи, дори са малки за риска, който поемат (и не се знае как ги разпределят и колко до къде стигат).

Но в администрация, държавна, общинска, дори Гражданска защита или агенции, служби, заплатите и ДМС си вървят, работа почти нямат. Например в съдебната система прокурори и съдии взимат по няколкохиляди лева заплати и не работят. Колегите им юристи, адвокати, плащат наеми, а делата им се отлагат непрекъснато, и фирмени, и др.

Така е с всякакъв дребен и среден бизнес - наемите си вървят, помощи не стигат до тях, обещани пари от началото на кризата миналата година още не са получили, мярката 80 на 20 за хората на заплата е бизсмислена, масово съкращават работещи, защото няма смисъл да ги държат и т. н.

В страната се очертава партия на администрацията, която и без друго е калинкизирана, и най-дребното назначение в малък град става с политическа протекция от местните хора на ГЕРБ.



Ако някой има наблюдения по темата, да сподели.

Още по темата: общо новини по темата: 2515
11.10.2022 »
06.07.2022 »
25.05.2022 »
20.04.2022 »
19.04.2022 »
31.03.2022 »
предишна страница [ 1/420 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Писна ми от малоумни коментаторчета-абе дядо господ Ви е дал мозъка да мислите.Постоянно бля бля бля-преди да кажеш нещо,първо помисли.То комай мисленето и мозъка в последно време на много българи не се погаждат Прав е Бакалов,много прав.Където и да влезеш за някаква административна услуга-шуренай до шуренайката,баджанак до баджанака.Ако един работи,поне трима около него блеят баирите.И нагли,арогантни,необразовани, но много добре заплатени бюрократи-от тях зависи дали ще ти решат проблема,или ще ти скъсат нервите.Докато не се въведе така нареченото електронно правителство и тая паплач не се съкрати с 80%,тежко ни Още веднъж,браво Бакалов,много си прав
0
 
 
*Работил е като редактор във вестниците „1000 дни”, „Експрес”, „24 часа”, „Сега”, „Новинар”, бил е постоянен автор на в. „Труд”, в. „Галерия”, сп. „Биограф” и др. , водил е коментарни рубрики в списанията „Тема” и „Плейбой”. Бил е издател и редактор на списание „Менте и оригинали” за фалшификатите на пазара и във всички сфери на обществото.* нЪпрАву блистящъ журналистическа къриеръ!!! Саму едну да дубавя - и е пиянде,и то от *сериозните играчи*! Сега сериозно - бакалоФ,спри да се излагаш! И като журналист,и като човек ставаш вси по-голям боклук!
Сподели какво ново....
на 09.02.2021 г.
0
 
 
Абсолютни глупости на търкалета. Над 80% от държавните служители над 50 годишна възраст са от червени по-червени. 70% от тях ламтят за още повече от колкото им се дава и недоволстват от правителството, все едно то е някаква дойна крава. Фактически по-малко от 40% от държавните служители ще гласуват за ГЕРБ. Следователно въпросния индивид Иван Бакалов е нищо повече от един червен фантазьор, и/или лъжец, и/или глупак с голяма уста.
-1
 
 
Ей го поредния червен идиот.Ми къде и в коя държава държавните служители не си взимат цялата заплата бе червен тиквеник
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: