Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Асен Василев с личен рекорд в преференциалния вот от изборите в неделя
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 12:32 / 16.11.2021Коментари (0)567
©
Най-много преференции на парламентарните избори са реализирани в листите на ГЕРБ-СДС, "Демократична България" и "БСП за България', а в листите на "Продължаваме промяната", "Има такъв народ" и "Възраждане" няма размествания заради личен вот, показват изчисления на "Дневник" на база на данните на Централната избирателна комисия.

Най-голям личен вот има единият от лидерите на "Продължаваме промяната" Асен Василев - засега 11 182 гласа в София (не са обработени всички протоколи), следван от другият - Кирил Петков, който има 9742 лични гласа в София и 8995 гласа в Пловдив. Рекордьор по преференциален вот в ГЕРБ-СДС е не лидерът Бойко Борисов, а бившият депутат, бивш футболен съдия и син на кмета на Симитли Стефан Апостолов, който е Благоевград има 6763 лични гласа.

В 25-и избирателен район в София, където е т.нар. лидерска битка, преференция реализира пулмологът и доскорошен депутат д-р Александър Симидчиев, който с 1187 лични гласа се мести от трето на второ място в листата на "Демократична България". Той отново ще бъде депутат, ако обединението запази втория мандат.

Личните гласове за рапъра Христо Петров, известен като Ицо Хазарта, са 6833, а за лидера на ГЕРБ Бойко Борисов - 4960. Съоснователят на родителската дигитална платформа "Майко мила" и водач на листата на "Демократична България" Елисавета Белобрадова има 1796 лични гласа, а лидерът на БСП Корнелия Нинова - 1224.

Бившият премиер Бойко Борисов губи лидерската битка и в Пловдив-град, където към момента са обработени 96.15% от протоколите. Първа е "Продължаваме промяната", чийто лидер Кирил Петков има 8995 лични гласа, докато Борисов, чиято партия е втора, има 4560 лични гласа. Съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов има 937 лични гласа.

В 24-и избирателен район в София след първия Владислав Панев в листата на "Демократична България" се нарежда четвъртият - досегашният депутат Мартин Димитров с 2587 лични гласа, а след него с 2501 лични гласа е д-р Таня Андреева, която бе в 46-ия парламент и ще получи третия мандат, ако обединението има такъв.

Ако "БСП за България" има втори мандат, той ще е за седмия в листата - бившия депутат Борис Цветков, който има 1004 лични гласа. На избори Цветков винаги успява да реализира преференция.

Най-много лични гласове в района има лидерът на "Продължаваме промяната" Кирил Петков - 9742.

В 23-и избирателен район в София, където протоколите са обработени на 96.56%, вторият депутат от "Демократична България" след Атанас Атанасов се очаква да петият в листата - икономистът Георги Ганев, който с 2683 лични гласа измества Антоанета Цонева, която взема третия мандат, ако обединението има такъв.

Към момента личните гласове в района за лидера на "Продължаваме промяната" Асен Василев са 11 182 (в Хасково, където също е водач на листа, има 2305 преференции), за съпредседателят на "Демократична България" Атанас Атанасов - 1141, а председателят на СДС Румен Христов - 2030.

С рекордните 6763 преференции последният в листата на ГЕРБ-СДС в Благоевград - бившият депутат и бивш футболен съдия Стефан Апостолов отново става втори, а трети остава третият - инженерът Костадин Стойков с 3430 лични гласа. Втори в листата на "БСП за България" с 1876 преференции се нарежда петият - бившият депутат Богдан Боцев, но формацията няма да има втори мандат.

В листата на ДПС няма размествания, но водачът - санкционираният от САЩ по закона "Магнитски" Делян Пеевски, има 286 лични гласа.

С 1383 лични гласа третият в листата на "БСП за България" в Бургас и досегашен депутат Тодор Байчев измества втория и може влезе и в 47-ия парламент с Петър Кънев, ако социалистите запазят втория си мандат от района.

Във Варна, където резултатите са обработени на 99.18%, с 3383 преференции четвъртата в листата - бившият депутат Славена Точева, която на 4 април става известна като студентката с най-много преференции в ГЕРБ-СДС, измества бившия спортен министър Красен Кралев и се нарежда след бившия здравен министър Костадин Ангелов. Втори от "Демократична България" с 2413 лични гласа става третият - бившият депутат Стела Николова, но обединението едва ли ще има втори мандат.

Във Велико Търново с 1755 лични гласа третият в листата на ГЕРБ-СДС - издателят Димитър Николов става втори. Преференцията сработва и за седмия в листата на "БСП за България" - бившия депутат и бивш кмет на Стражица Румен Павлов, но коалицията няма да има трети мандат.

Личните гласове за водача на листата на ДПС и санкциониран от САЩ по закона "Магнитски" Делян Пеевски са 184, а за съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов - 598.

В Добрич преференцията работи за шестия в листата на ДПС - общинския съветник Нежля Амди-Ганева, която има 527 лични гласа, но няма да влезе в парламента.

В Кюстендил втори в листата на ГЕРБ-СДС става третата - бившият депутат Михаела Крумова с 1681 лични гласа, но не се очаква да спечели мандат.

Втори в листата на ГЕРБ-СДС в Ловеч става петият - бившият депутат Иван Миховски, с 1027 лични гласа, но не е сигурно, че коалицията ще има два мандата.

В Пазарджик с 3311 преференции шестият в листата на ГЕРБ-СДС, депутат в 45-ия парламент и юрист Стефан Мирев става втори след Екатерина Захариева. Ако коалицията запази третия мандат, той ще е за бившия депутат и икономист Димитър Гечев, който запазва третото място заради 2867 лични гласа. Ако "Демократична България" вземе мандат и водачът Антоанета Цонева пак влезе от София, депутат ще е четвъртият в листата - планинският водач и основател на движение "Байкария" Васил Тодев, който с 305 преференции става втори.

В Перник вторият депутат от ГЕРБ-СДС след Кирил Ананиев ще е бившият народен представител и педагог Христина Георгиева, която от последното място става втора с 1743 лични гласа и измества бившия зам.-министър на външните работи Георг Георгиев.

Депутат от Плевен от ГЕРБ-СДС ще бъде бившият шеф на Агенцията по инвестициите Десислава Трифонова, която с 1949 лични гласа измества втория в листата. Отново в парламента от БСП ще бъде бившият депутат Илиян Йончев, който с 2259 лични гласа от четвърти става втори в листата.

В Пловдив-град, където към момента са обработени 96.15% от протоколите, втори в листата на "Демократична България" с 859 лични гласа се нарежда третият - математикът Ивайло Старибратов, но обединението ще има само един мандат.

В Пловдив-област вторият депутат от ГЕРБ-СДС ще бъде четвъртият в листата - бившият депутат Младен Шишков, който с 2024 лични гласа се нарежда втори.

Преференцията работи за бившия областен управител и депутат за кратко Чавдар Божурски и с 1336 лични гласа той става от пети трети в Сливен, но едва ли ГЕРБ-СДС ще има трети мандат от района.

С 1153 преференции Веселина Радославова се нарежда втора от трето в листата на ДПС в София-област, но движението няма да има втори мандат.

В Ямбол третият в листата на БСП Владимир Стоев, който работи в общинската администрация в Тунджа, изпреварва втория с 805 лични гласа, но няма да е депутат, освен ако Кристиан Вигенин не реши да влезе в парламента от Пловдив.

Във Видин, Враца, Габрово, Кърджали, Монтана, Разград, Русе, Силистра, Смолян, Стара Загора Търговище, Хасково и Шумен няма реализирани преференции.

Още по темата: общо новини по темата: 2515
11.10.2022 »
06.07.2022 »
25.05.2022 »
20.04.2022 »
19.04.2022 »
31.03.2022 »
предишна страница [ 1/420 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Влизането на България в Шенген
Грипна епидемия обхвана страната
Благоевград може да има нов омбудсман още през март тази година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: