Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Аплодисменти за тази кондукторка на "Бургасбус"!
Автор: Иван Сотиров 16:26 / 08.08.2022Коментари (0)190
Сумата от 2 250 лв., изгубена в градския транспорт от възрастен мъж, бе намерена и предадена на служителите от Четвърто районно управление – Бургас от доблестната и честна бургазлийка Мария Добрева, съобщиха от полицията.

Жената, работеща като кондуктор в общинската фирма-превозвач "Бургасбус", едва ли е предполагала, че смяната й на 12-ти юли ще бъде толкова запомняща се. При приключване на поредния курс по линията Б 2, Мария Добрева открила найлонова торбичка със сумата от 2 250 лв. Без колебание жената позвънила в полицията и пожелала да предаде сумата, без да се изкуши и да я задържи за себе си. Дошлите на място полицейски служители взели парите по законовия ред, но се изправили пред ново предизвикателство – как да открият техния собственик. За това отново помогнала 34- годишната бургазлийка.

Набитото й око и вътрешния усет й подсказали, че собственик на паричната сума бил възрастен човек – чест ползвател на услугите на "Бургасбус". Жената няколко дни по ред се надявала да го срещне сред пътниците, докато късмета й се усмихнал и тя го видяла на последната спирка на автобусите в к-с "Славейков". Разпознала го лесно – 83-годишен чуждестранен гражданин, с множество здравословни проблеми, живеещ от дълги години в Бургас, който след претърпян инсулт трудно комуникирал.

Мария му обяснила с жестове, че е намерила парите му и че ще се обади в полицията за да му ги върнат. Невярващ на късмета си и доброто сърце на 34-годишната бургазлийка възрастният човек получил обратно изгубената в градския транспорт парична сума.

За благородната си постъпка Мария Добрева получи от ОДМВР - Бургас благодарствен адрес, връчен й от временно изпълняващия длъжността началник отдел "Охранителна полиция и КАТ" старши инспектор Павел Колев. На жената бе връчено и парично поощрение от общинската фирма-превозвач "Бургасбус" с управител инж. Петко Драгнев и синдикалната организация на служителите във фирмата.

По време на тържествената церемония, състояла се във фирма "Бургасбус", Мария бе придружена от съпруга си – шофьор в общинската фирма превозвач от три години и третата си дъщеря – 8-годишната Михаела, която с възхищение и радост слушаше похвалите към своята майка.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Закупуване на самолети F-16
Бюджет 2024
План за възстановяване и устойчивост на България
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: