Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Ангелкова: Задължихме висококатегорийните хотели да предоставят Wi-Fi на техните гости
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 12:30 / 10.03.2016Коментари (3)528
© Вulfoto
България бе сред 8-те държави, получили покана за лекторско място на министерската среща в рамките на най-голямото Международно туристическо изложение за професионалисти и масова публика - ITB Берлин. Дискусията бе модерирана от генералния секретар на Световната организация по туризъм към ООН ТалебРифай, а страната ни бе представена от министър Николина Ангелкова. Тема на срещата бе "Нови бизнес модели в дигиталния свят".

"Туризмът е сред основните икономически сектори в България и е много важно да отговаряме на предизвикателствата на бъдещето, в това число и дигитализацията", каза министър Ангелкова. По думите й държавата работи последователно в тази посока и вече са предприети редица стъпки в сектор туризъм. 

"Поддържаме онлайн регистри, разписахме нормативни изисквания за функциониране на единна система за електронна туристическа информация, задължихме висококатегорийните хотели да предоставят Wi-Fi на техните гости", обясни Николина Ангелкова. Тя допълни, че е много важно да отговорим на предизвикателствата на бъдещето, особено в областта на маркетинга. По тази причина през 2016 г. министерството ще заложи предимно на онлайн реклама на страната.

Министър Ангелкова взе участие и в Шестата среща на министрите на страните "По пътя на коприната". Там темата бяха възможностите за постигане на устойчиво развитие чрез публично-частно партньорство. "Често свързваме публично-частното партньорство с големи инфраструктурни проекти, но практиката показва, че то може да е много успешно в сферата на туризма", подчерта българският министър. Тя представи възможностите за инвестиции, които страната ни може да предложи, както и мерките за тяхното насърчаване, които се предприемат в сектор туризъм. В срещата участваха представители на повече от 35 страни и международни организации. 

България се представя на ITB Берлин с щанд от близо 500 кв. м. Заедно с Министерството на туризма на него участват 44 фирми и общини.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
То тва много важно, ако на почивка нямаш Интернет е голяма загуба! Тцтц
0
 
 
А дали задължават хотелите да има възможност посетителите да изключват сигнала на безжичния интернет по всяко време и по свое желание? Все пак това предизвиква вредни облъчвания в особено голям размер!
+1
 
 
Те и преди предлагаха интернет ама срещу заплащане!
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Обработват тревните площи срещу кърлежи
Газови доставки
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Поскъпване на хранителните продукти
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: