Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Акция "Зима": Спират от движение коли за повредени чистачки
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 11:07 / 20.10.2014Коментари (14)256
© Blagoevgrad24.bg
Коли, чийто чистачки са повредени или са без течност за миене на чистачки, ще бъдат спирани временно от движение. Това съобщиха за "Телеграф" от ръководството на Пътна полиция. Информацията бе потвърдена и от председателя на Съюза на българските автомобилисти Георги Янакиев.

Налагането на санкцията ще започне в началото на ноември, когато стартира и акция "Зима". В следващите дни катаджиите ще правят масови проверки по т.нар. широкообхватен модел, като ще следят дали автомобилите са в изправно техническо състояние преди началото на зимата. Униформените ще оглеждат дали фаровете и чистачките са изправни, като ще подканят шофьорите да показват дали работят и пръскалките за миене на стъклата. Предвижда се при проверките да бъдат използвани и уредите, с които показват дали фаровете са регулирани.

Ако се окаже, че колата няма течност за чистачки, тя ще бъде спирана. На подобни возила на предното стъкла полицаите ще лепят червен стикер, на който от едната страна ще пише номера на колата и причината за санкцията. Така автомобилите ще имат право да се движат с най-много 50 км/ч, за да стигнат до най-близкия сервиз.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 10.12.2014 г.
0
 
 
Чистачките са разбира се важна част, но едва ли някой ще си остави неработещи читачки. По-големият проблем са отвратително кривогледите фарове на над 80% от автомобилите. Мисля,че е време проверката им да е ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН елемент в годишния преглед и при нередности да не се заверява, както е при повредени спирачки.
+1
 
 
чистачките са им проблема а тия с жиповете дето летят с 200 си имат чистачки и за тях е ок всичко
+1
 
 
Преди да продължите със спора за течността за чистачки - хубавата мирише на спирт и се усеща като спирт като си намокрите пръста. На доста места има, синя е на цвят, няма замръзване, а и чисти доста добре. А иначе - ако някой поиска да ми спира колата от движение, защото нямам течност за чистачки, ще го накарам да изяде ЗДП. Там няма такова нещо написано. И ако изрично не ми го покаже (което няма как да стане) няма да подпиша акт, а когато бъда глобен ще ходим на съд. Това са глупости. Най-вероятно плашат гаргите пак.
+1
 
 
като купувате най евтината боклук течност, очаквайте да ви замръзне. аз си купувам вносна по 5лв. бутилката и не замръзва.
+3
 
 
Добре, проверяват ОК, но кога ще проверят фалшивите бутилки с надпис течност за чистачки в магазините? Миналата година течност за чистачки уж до -20 градуса ни замръзна на прозореца при -2 градуса точно преди прелез в кв. Хр. Смирненски, стана доста опасна ситуация без никаква видимост..... и да вземат да забранят монтирането на ксенон на фарове без лупи, защото това е най-голямата глупост...
+1
 
 
тая работа много ми намирисва на акция за подобряване на статистическите показатели на КАТ... т.е. ще се направят едни проверки, ще се отбележи под 5 процента нарушения и напълно законосъобразно като награда за добре свършената работа тази година (щото видите ли справката показва, че абсолютно всичко е наред) ще се раздадат едни тлъсти бонуси.. съвсем законнно.. бравос и честито!!
+1
 
 
да се смея ли да рева ли ? то полицаи няма никуде вие проверки 6тели да правят
Aнонимен
на 20.10.2014 г.
+4
 
 
А ,АКО МИ ПРОБУТАТ ТЕЧНОСТ МЕНТЕ НА ТЪРГОВЦИТЕ ЩЕ ИМ СПРАТ ЛИ БИЗНЕСА, А,А,АААА
+4
 
 
крайно време е да се наложат санкции и контрол на фаровете защото на половината коли не са правилно настроени и постоянно ме заслепяват. факт е че никой на техническите прегледи не ги гледа само дето фарлиха едни пари за едни камери които никой не ги гледа и контролира по пунктовете за технически прегледи...
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Грипна епидемия обхвана страната
Парламентарни избори 2024
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: