Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Адвокат: Дали Гешев ще може да отстрани Сарафов от ВСС е интересен въпрос
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:58 / 16.05.2023Коментари (0)189
©
Държавата е тотално разклатена, стабилността отдавна не присъства. Това каза адвокат Емил Георгиев в предаването "Денят на фокус" на "Фокус". 

По думите му петте парламента в рамките на две години на практика означават липса на законодателна власт. В съдебната система Инспекторатът към Висшия съдебен съвет е с изтекъл мандат от две години, а мандатът на самия ВСС е изтекъл от половин година.  

"Имаме вътрешноинституционална война и за мен най-поразителното и най-опасното е, че вчера главният прокурор изнесе данни за престъпления срещу правосъдието. Той каза, че наблюдаващ прокурор по делото "Барселонагейт" му се е обадил по телефона да му каже, че му е оказван натиск да прекратява делото. Но същевременно с това главният прокурор не каза, че ще предприеме действия срещу тези получени данни за извършено престъпление, защото оказване на давление на орган на съдебната власт е престъпление според Българския наказателен кодекс", коментира адвокат Георгиев.  

По думите му дискусията около предсрочното освобождаване на главния прокурор е изцяло политическа и провокирана от опита за постигане на съгласие за формиране на правителство. В момент, в който съдбата на главния прокурор е поставена на изпитание, е нормално той да концентрира публичното внимание върху себе си, смята адвокат Георгиев. 

Данните, които Борислав Сарафов изнесе на последваща пресконференция, той определи като още по-стряскащи. Дали Иван Гешев ще може да отстрани Борислав Сарафов от ВСС е интересен въпрос, тъй като за това му е необходимо голямо мнозинство, обясни юристът. "Всичко това би се случило в прокурорската колегия на ВСС. Там на Гешев му трябват още 7 гласа, но пък ако вземем предвид шестимата членове на прокурорската колегия, които внесоха искането за предсрочно освобождаване на главния прокурор, ако приемем, че те още са на другата страна – тази срещу Гешев, то бройката не би излязла. В момента цялата прокурорска колегия се състои от едва десетина членове, с един член са недокомплект. От тази гледна точка чисто математически нещата не излизат, но всякакви превратности, катарзиси и изненади са възможни", коментира още адвокат Георгиев.

Още по темата: общо новини по темата: 353
26.01.2024 »
25.08.2023 »
10.08.2023 »
08.08.2023 »
20.07.2023 »
19.07.2023 »
предишна страница [ 1/59 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Световна черна хроника
Абитуриентски балове 2024
Почина сливенският митрополит Иоаникий
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: