Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Пияни роми роми пребиха кмета на врачанско село
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:40 / 31.07.2020Коментари (6)579
©
На 29 юли кметът на с. Рогозен Пламен Кюковски е бил пребит в местния парк. Извършителите са задържани. Инцидентът се случва, когато той се опитва да защити служителки на Общината, които са били обект на словесна агресия.

"Аз отидох при тях изпълнявайки отговорността си за опазване на обществения ред. Казах им да напуснат мястото и да не обиждат жените. Това са майки и баби, които не заслужават такова отношение от тази група млади хора. Бяха 7-8 души", разказва Кюковски.

Той добавя, че целта му е била да ги предупреди. "В резултат на това едно от момчетата замахна и ме удари. Правейки крачка назад бях дръпнат и паднах. Ръката ми е счупена и очаквам операция", допълва Кюковски.

Младежът е стар познайник на полицията. Задържан е за кражби, имаме сведения, че се занимава и с дрога, добавя кметът пред Нова тв.

ВМРО излезе с позиция:

"Категорично не можем да приемем, че разни маргинали продължават да се гаврят с кметове, полицаи и военни. Грабят, тормозят и убиват невинни хора. Недопустимо е! Категоричната позиция на депутатите от ВМРО идва в отговор на поредното циганско нападение. Този път над кмета на врачанското село Рогозен, който лежи в болница, след опит да защити две служителки на кметството", заявиха от партията.

"Сега разбираме, че вчера цигани са пребили кмета на с. Рогозен, община Хайредин. Побоят е станал в момент, в който Пламен Кюковски се намесва, за да предпази от арогантното и нецензурно поведение от страна на пияни цигани две служителки на кметството. Сблъсъкът е станал на метри от сградата на ведомството в близкия парк. Там мъжете в беседката започват да подвикват към служителките на общината, използвайки доста неприлични думи и отправят вулгарни предложения към тях. Кметът се намесва, за да ги предпази, но е нападнат от човек, за който има сведения, че се занимава с разпространение на наркотици и в този момент също е и под въздействието на алкохол. При атаката ръката на кмета е счупена", съобщиха от ВМРО.

"Това е поредното грубо и недопустимо нападение на цигани над длъжностно лице. Поредната физическа разправа и агресия, която си позволяват представители на тази маргинална група. Можем да припомним  десетки случаи на побой над кметове, горски, полицаи, военнослужещи. Стотици, ако не и хиляди са жертвите на набези, обири и жестоки убийства. Какво още трябва да се случи, за да разберат нашите коалиционни партньори, че има остра нужда от изработената от заместник министър-председателя по обществен ред и сигурност, министър на отбраната и председател на ВМРО Красимир Каракачанов Концепция за интеграция на маргинализираните маси? Тя  беше внесена в Министерски съвет още миналата година, но продължава да стои без движение. Защо? Какво още чакаме да причинят разни цигански индивиди на обикновените хора, за да стане ясно, че са нужни и предложените от депутатите от ВМРО доброволни отряди, които да подпомагат полицията в малките населени места, да се въведе общественополезният труд?", се посочва още в позицията на войводите.

"Очакваме МВР да извърши бърза проверка и да изпълни своите правомощия спрямо тези лица. Реакцията ни е остра, не защото Пламен Кюковски е издигнат и избран като кмет от ВМРО, а защото той е поредната жертва и поредното доказателство за провала на т.нар. интеграция на циганите. Докато не се приеме цялостен документ, какъвто е циганската концепция, тези групи няма да спрат да безчинстват, демонстративно да погазват законите на страната и да малтретират честните хора, от чиито данъци маргиналните маси живеят на гърба на обществото", настояват коалиционните партньори на ГЕРБ.

"И ако днес кметът на Рогозен лежи в болница и чака ръката му да бъде оперирана, то Виктория, Вероника, малката Кристин, Алекс и още десетки наши сънародници нямаха този късмет и бяха брутално убити от побеснели цигани. Без вина – просто са били на грешното място, в грешното време, но за сметка на това са били пресрещнати от грешните хора. Трябва веднъж завинаги да се сложи край на прекомерната толерантност и либералност, които проявяват някои колеги в парламента и в МС и да се предприемат точни и ясни мерки срещу циганизацията на България.

Този въпрос не може да бъде подминаван повече. Той за нас се превръща в залог за съществуването на коалицията и мнозинството в парламента", предупредиха още от ВМРО.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
В БГ КМЕТОВЕТЕ СА РАСЛИ4НИ ОТ СВЕТА ,ПРАВАТ СЕ НА ВАГНИ ,ВАГНИ ЛИ БОИ !
0
 
 
Каскетски няма ли да наобиколи и това кътче от татковината - ей тъй, за респект? Щото откъдето е минал престъпност вече няма - грам даже!
0
 
 
Те кметовете в този край са за трепане,разпродадоха земите на хората.И не само,правят и други мушангии !
+3
 
 
Разрешете носенето на лично оръжие и използването му при самозащита и ще намалее престъпноста
0
 
 
Е за тва Ви искаме оставлите. Една институция не работи. 90% се краде и нищо не се прави. До кога ще има беззакония. Скапани мангали, ама ако кмета ги беше изпозастрелял, щяхте да го спукате, а на скапаните мангали нищо?!?
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Решения на Общинския съвет в Кюстендил
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Община Благоевград има гигантска финансова дупка
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: