Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (0)
ФК Барселона подписва с Миралем Пянич
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 18:00 / 06.07.2020Коментари (0)525
©
Барселона и Ювентус постигнаха споразумение за трансфера на играча Миралем Пянич. Цената на операцията ще бъде 60 милиона евро плюс 5 милиона променливи.

Играчът ще подпише договор с клуба за следващите четири сезона, до края на сезон 2023/24, с клауза за изкупуване от 400 милиона евро. Играчът ще остане с Ювентус до края на сезона 2019/20.

Биография

Роден на 2 април 1990 г. в Тузла (Босна и Херцеговина)Той започва кариерата си във френския футбол в Мец през 2007 г. , където за първи път показва на какво е способен. Миралем Пянич е многостранен играч, който след като става ключов член на състава на Ювентус, се присъединява към Барса, за да покаже качеството си в полузащитата. Той е ценен кадър и желан футболист от много европейски отбори. Заради неговите способности на терена и високите му постижение експертите по футболни залагания прогнозират, че Барселона има голям шанс за победа в ШЛ оценена с коефициент за залагане 7.00.

Въпреки изпадането полузащитникът имаше отличен сезон и впоследствие направи трансфер към Олимпик Лионе. Тогава Пянич започна да си прави име в света на футбола и остави следи, като им помага да стигнат до полуфиналите на Шампионската лига за първи път в историята си през сезон 2009/10. Това беше един изключително труден и напрегнат сезон за босненеца.

Кариера

След като изигра 115 мача и вкара 16 гола, той се отправи към Италия, където се присъедини към AS Roma през 2011 г. През 5 сезона и 200 мача той отбеляза 30 гола и даде 40 асистенции, преди да подпише за Ювентус през 2016 г. В Торино той отново показа съзряването си, талантът и се превърна в жизненоважно зъбно колело в един от най-добрите клубови играчи в света, спечелвайки Серия А три пъти, както и две Coppa Italia и една италианска Суперкупа с la Vecchia Signora. Тези негови успехи гръмко в медиите и формирах неговият класен облик пред света.

Пянич играе за люксембургската национална страна на младежко ниво, но на един по-късен и зрял етап избра да представлява Босна и Херцеговина. Той е 3-ият най-способен играч в тяхната история (92 мача) и 6-ият най-добър голмайстор (15) и игра на Световното първенство през 2014 г. и може да фигурира в състезанието Euro2020 следващото лято, ако Босна и Херцеговина успява да пробие в плейофите.

Общ полузащитник

Пянич е играл на всяка позиция в полузащитата, независимо дали това е като атакуващ полузащитник в Мец или в малко по-дълбока роля в Олимпик Лионе и Рома. Способността му да се присъединява към атаки, докато идва от трудни, както и отличните му възможности за изпълнение на свободен удар, го накараха да отбележи справедливия си дял от голове. Освен това техническото му качество, визия на играта и ангажираност го правят един от най-добрите халфове във футбола днес. Очакваме с нетърпение да разберем, дали той ще се интегрира в каталунския тийм и дали ще донесе успех.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Олександър Бабич: Показахме характера на Пирин
Пирин Благоевград изненада безгрешния Крумовград в края
Григор Димитров със сигурност се изкачва в световната ранглиста
Медведев направи услуга на Григор Димитров и е на финал на Индиън Уелс
Въпреки отпадането Григор Димитров е близо до ново изкачване в ранглистата
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: