Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
ФК Барселона подписва с Миралем Пянич
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 18:00 / 06.07.2020Коментари (0)532
©
Барселона и Ювентус постигнаха споразумение за трансфера на играча Миралем Пянич. Цената на операцията ще бъде 60 милиона евро плюс 5 милиона променливи.

Играчът ще подпише договор с клуба за следващите четири сезона, до края на сезон 2023/24, с клауза за изкупуване от 400 милиона евро. Играчът ще остане с Ювентус до края на сезона 2019/20.

Биография

Роден на 2 април 1990 г. в Тузла (Босна и Херцеговина)Той започва кариерата си във френския футбол в Мец през 2007 г. , където за първи път показва на какво е способен. Миралем Пянич е многостранен играч, който след като става ключов член на състава на Ювентус, се присъединява към Барса, за да покаже качеството си в полузащитата. Той е ценен кадър и желан футболист от много европейски отбори. Заради неговите способности на терена и високите му постижение експертите по футболни залагания прогнозират, че Барселона има голям шанс за победа в ШЛ оценена с коефициент за залагане 7.00.

Въпреки изпадането полузащитникът имаше отличен сезон и впоследствие направи трансфер към Олимпик Лионе. Тогава Пянич започна да си прави име в света на футбола и остави следи, като им помага да стигнат до полуфиналите на Шампионската лига за първи път в историята си през сезон 2009/10. Това беше един изключително труден и напрегнат сезон за босненеца.

Кариера

След като изигра 115 мача и вкара 16 гола, той се отправи към Италия, където се присъедини към AS Roma през 2011 г. През 5 сезона и 200 мача той отбеляза 30 гола и даде 40 асистенции, преди да подпише за Ювентус през 2016 г. В Торино той отново показа съзряването си, талантът и се превърна в жизненоважно зъбно колело в един от най-добрите клубови играчи в света, спечелвайки Серия А три пъти, както и две Coppa Italia и една италианска Суперкупа с la Vecchia Signora. Тези негови успехи гръмко в медиите и формирах неговият класен облик пред света.

Пянич играе за люксембургската национална страна на младежко ниво, но на един по-късен и зрял етап избра да представлява Босна и Херцеговина. Той е 3-ият най-способен играч в тяхната история (92 мача) и 6-ият най-добър голмайстор (15) и игра на Световното първенство през 2014 г. и може да фигурира в състезанието Euro2020 следващото лято, ако Босна и Херцеговина успява да пробие в плейофите.

Общ полузащитник

Пянич е играл на всяка позиция в полузащитата, независимо дали това е като атакуващ полузащитник в Мец или в малко по-дълбока роля в Олимпик Лионе и Рома. Способността му да се присъединява към атаки, докато идва от трудни, както и отличните му възможности за изпълнение на свободен удар, го накараха да отбележи справедливия си дял от голове. Освен това техническото му качество, визия на играта и ангажираност го правят един от най-добрите халфове във футбола днес. Очакваме с нетърпение да разберем, дали той ще се интегрира в каталунския тийм и дали ще донесе успех.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Акционерно дружество предлага да поеме управлението на ФК Пирин Благоевград
Григор Димитров е втори в света по любопитен показател, Джокович не е в Топ 10
Разлог отбеляза 64 години от първата волейболна среща
Пирин и Черно море не се победиха в Първа лига
Григор Димитров, Алкарас и Надал се завръщат за силния турнир в Мадрид
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: