Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
Български принос в иновации на световното таекуондо
Автор: Стойчо Генов 11:43 / 27.04.2020Коментари (0)394
©
Световната таекуондо Централа KUKKIWON официално представи старта по изграждане на глобална онлайн платформа, която да свърже всички сертифицирани със степен по света. Ключов участник по идеята за създаването и е, и единственият член на Борда на Директорите на KUKKIWON с не корейски произход – Слави Бинев. Разработването на революционната платформа бе предмет на обсъждане още в края на 2019г по време на редовното заседание на Световната централа, на което Бинев отправи основни препоръки към проекта.

Официалното представяне на свързващата платформа бе в корейската столица Сеул. В момента Централата на таекуондо провежда общо изследване в световен мащаб на сертифицираните с /колани/ ПУМ и ДАН, както и нивото на провеждане на изпити по необходимите критерии. Разработката на KUKKIWON е част от индустриалната революция, а целта е да се създаде глобална таекуондо мрежа, която да свързва всички състезатели, треньори, майстори и практикуващи таекуондо на планетата.

Освен за улеснение и информираност, тя ще има за цел да гарантира обективност, прозрачност и предотвратяване на опитите за злоупотреба при провеждане на изпити, и сертифициране на практикуващите.

Обмисля се и вариант за провеждане на онлайн изпити, които да бъдат провеждани от националните Федерации, чрез съгласуване със Световната централа. Това ще даде възможността за създаването на процес на архивиране и реална преценка за уменията, и нивото на участниците. Страната ни в лицето на Слави Бинев, като член на Борда на Директорите на KUKKIWON е ангажирана активно с процеса по разработката и реализацията на иновативната платформа. Хода на проучване и изследване вече е задействан, а през 2021г. глобалната свързваща таекуондо платформа ще бъде факт.

Като гарант за достоверност на изпитите и сертифицирането остават националните Федерации, които имат ексклузивното право да издават сертификати, както и да носят отговорност при злоупотреба с такива в страните им. Поради множество сигнали за злоупотреба при провеждане на изпити и тестове, темата беше повдигната още преди година по време на годишното Общо Събрание на Световната Федерация в Манчестър, поради, което в тази посока ще бъде обърнато специално внимание.
Още по темата: общо новини по темата: 51
05.05.2020
27.04.2020
22.04.2020
15.04.2020
20.02.2020
19.02.2020
предишна страница [ 1/9 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Акционерно дружество предлага да поеме управлението на ФК Пирин Благоевград
Григор Димитров е втори в света по любопитен показател, Джокович не е в Топ 10
Разлог отбеляза 64 години от първата волейболна среща
Пирин и Черно море не се победиха в Първа лига
Григор Димитров, Алкарас и Надал се завръщат за силния турнир в Мадрид
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: