Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (1)
Спряха всички тенис турнири у нас до 30 април
Автор: Стойчо Генов 10:12 / 13.03.2020Коментари (0)295
©
С оглед усложнената епидемиологична обстановка в страната и водена от своята социална отговорност, за да се гарантира здравето и безопасността на всички играчи, треньори, съдии, служители, доброволци, любители и фенове, на свое извънредно заседание Управителният съвет на Българска федерация по тенис прие следните важни решения:

1. Преустановява и отлага провеждането на всички национални и международни състезания по тенис за момчета и момичета до 10, 12, 14, 16 и 18 години, за мъже и жени на територията на Република България в периода до 30 април 2020 г., включително.

2. Възлага на временна комисия да подготви предложение до УС в срок до 18 март 2020 г. за нови дати на отложените състезания и/или за окончателно отпадане на турнири от календара на БФТ за състезателната 2019/2020 година, ако не бъде възможно да се намерят нови подходящи дати за провеждането им, като за международните спортни прояви тези нови дати се съгласуват и с ITF и Tennis Europe.

3. Преустановява дейността на Българския Национален Тенис Център (БНТЦ) в гр. София първоначално за срок до 31 март 2020 г., включително, като в този период се преустановяват тренировъчната, състезателната, административната и търговска дейност на територията на БНТЦ. С оглед развитието на епидемиологичната обстановка в град София до края на месец март ще бъде оповестено дали ще поднови дейността си и ако да - в какъв режим ще функционира центърът през месец април.

4. БФТ препоръчва на всички състезатели да не предприемат пътувания свързани или не с участия на международни турнири, като под егидата на централата няма да бъдат изпращани участници в чужбина и на международни състезания.

5. Престои създаването на извънреден щаб в БФТ, към който в срок до 30 април да могат да се обръщат за информация и указания клубовете - членове на БФТ, състезатели и треньори по тенис, родители на състезатели по тенис. Този щаб ще поддържа връзка с държавните и общински власти, с ITF и Tennis Europe. Допълнителна информация за членовете на щаба и контактите с него ще бъдат оповестени на интернет страницата на БФТ.

УС на БФТ призовава своите членове, състезатели и треньори за висока лична, гражданска и социална отговорност в тази сложна обстановка, за да може да бъде овладяна по-бързо COVID -19 епидемията и да може всички любители на тениса в България по-скоро да се върнат към безрисково практикуване на своя любим спорт.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Григор Димитров, Алкарас и Надал се завръщат за силния турнир в Мадрид
Световни тенис звезди питаха неудобни въпроси Григор Димитров
Григор Димитров е в Топ 5 на света по асове през годината
Григор Димитров е кралят на отиграванията и в Монте Карло
Впечатляващо! България с три тенисистки в Топ 20 в световната ранглиста за девойки
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: