Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Потвърдено: Българско семейство под карантина в хотел в Тенерифе!
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 22:18 / 25.02.2020Коментари (0)761
©
Тричленно българско семейство е поставено под карантина в хотела в Тенерифе, в който един от гостите, италиански лекар, е с положителна проба за новия коронавирус.

Това съобщиха от Министерството на външните работи.

"Завеждащият консулската ни служба в Мадрид е в контакт с тричленно българско семейство, което се намира в хотела, и е готов да им окаже пълно съдействие при необходимост. Към момента няма данни за други български граждани в хотела. Испанските власти все още не са разпространили официална информация за националността на гостите на хотела. Хотелът е поставен под полицейско наблюдение и е затворен към момента заради съмнения за наличие на коронавирус на един от гостите - италианец. Очаква се утре да станат ясни резултатите от втория му тест и тогава испанските здравни власти ще решат какви мерки да предприемат, включително дали да поставят хотела под карантина", пише още в писмото от МВнР.

По информация на БНТ семейството живее в Мюнхен и е отишло в Тенерифе на планирана почивка.

Хотел в Тенерифе на испанските Канарски острови бе заключен, след като един от гостите, италиански лекар, е с положителна проба за новия коронавирус.

На повече от хиляда гости в хотел H10 Costa Adeje Palace първоначално беше казано да останат в стаите си, докато се извършват медицински тестове.

Мъжът с положителни резултати е пребивавал в хотела в продължение на шест дни и "през това време вероятно пет или шестстотин души трябва да са напуснали хотела и да са се върнали на различни места в Европа", цитира "Еуропа прес“ гости на хотела.

Стотици клиенти на хотела са под наблюдение по здравословни причини и степента на надзор ще бъде оценена през деня, но засега не говорим за карантина“, заяви говорителят на здравния орган Вероника Мартин за АФП, потвърждавайки, че италианският турист "е отседнал в хотел, докато е на почивка в Тенерифе“.

Италианският лекар, който е отседнал в хотела заедно със съпругата си, е настанен в изолация в университетската болница "Nuestra Señora de Candelaria“. Той ще премине втори тест, за да се потвърди окончателно коронавируса. Пациентът ще се подложи на втори анализ в Националния център по микробиология на здравния институт "Карлос III“, както е установено по протокол за подобни случаи, информира "Мадрид прес“.

Жената на италианския гражданин също е под наблюдение в болницата "De La Candelaria“ в Тенерифе в очакване на съответните тестове, както посочват здравните източници на "Еуропа прес“.

Отседналите туристи с различни националности остават в хотелския комплекс в очакване на втория анализ, след което ще бноъде решено какъв медицински контрол е необходим. Те също трябва да преминат медицински преглед.

Още по темата: общо новини по темата: 11882
09.05.2024 »
09.05.2024 »
08.05.2024 »
07.05.2024 »
06.05.2024 »
06.05.2024 »
предишна страница [ 1/1981 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Бюджет 2024
Парламентарни избори 2024
Строежът на АМ "Хемус"
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: