Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (3)
Има ли шанс Патрик Шик да стане голмайстор на Бундеслигата през този сезон?
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 17:16 / 17.09.2019Коментари (0)470
©
Макар и винаги да е бил в сянката на английската Висша Лига и Примера Дивисион, елитния немски шампионат по футбол си остава едно от най-качествените първенства на стария континент. Затова не е изненада за никой, че в Първа Бундеслига играят някои от най-добрите играчи в света, особено нападатели. И въпреки, че битката за голмайстор на първенството винаги да е била успорвана, то през последните няколко години има един човек, който се превърна в истинска голова машина и това е Роберт Левандовски.

Полския таран на Байерн стана голмайстор на Първа Бундеслига цели четири пъти през последните шест сезона, но в последно време конкуренцията при топ реализаторите определено се засили. Една от причините затова е пристигането на Патрик Шик в немския шампионат, който премина от Рома в тима на Лайпциг под наем за един сезон. С привличането на младия чешки нападател "биковете“ целят да сформират ударно нападение, което до момента бе водено от един от най-обещаващите германски футболисти Тимо Вернер.

И докато Вернер направи страхотен сезон с фланелката на РБ Лайпциг, то изминалата кампания за Патрик Шик не бе толкова оптимална от гледна точка на отбелязани голове. Чешкия нападател успя да се разпише 5 пъти в 32 официални срещи с екипа на Рома, което е далеч от 19-те гола на Тимо Вернер, отбелязани в 37 мача. И макар Шик също да е на 23-годишна възраст, то той прекара последните два сезона в италианската столица, като твърда резерва на Един Джеко, докато Вернер бе неизменен титуляр във формацията на Юлиан Нагелсман.

Точно заради статута си на резерва и трудностите в намирането на своята форма, които Шик имаше в Рим го накараха да се пробва в Бундеслигата. Именно тук младия чех би могъл да разгърне напълно своя потенциал, който стана очевиден от престоя му в Сампдория и по този начин той да се превърне в истинска машина за голове. И ако погледнем съответните коефициенти за топ реализатор в Първа Бундеслига през настоящия сезон, всеки може да заложи на голмайстор именно като избере Патрик Шик, чийто коефициент е 67.00.

Естествено, коефициента на чешкия таран е далеч зад тези на Роберт Левандовски (1.53) и съотборника на Шик Тимо Вернер (5.00). Въпреки това обаче очакванията към преотстъпения от Рома нападател са големи, като той определено разполага с нужните качества за да се превърне в топ реализатор. Младия стрелец родом от Прага разполага с нужния ръст за да е достатъчно ефективен при играта с глава, но освен това той разполага и с отлична техника.

Комбинацията от брилянтна техника, дриблиране и учудваща бързина и повратливост за своите 186 сантиметра са едни от главните качества на Патрик Шик, които му помагат да бележи голове, като тези, които вкара във вратата на България, по време на европейски квалификации. Самия Шик пък се е разписал 9 пъти в 19 срещи за своята родина, което е много респектиращо постижение.

Няма съмнение, че младия чешки нападател наистина притежава голяма доза футболен талант и неговите качества на терена са очевидни. Макар и той да не успя да разгърне пълния си потенциал с екипа на Рома, то ще бъде интересно да видим дали Шик няма да преоткрие своята спортна форма с отбора на Лайпциг. А защо пък да не станем свидетели на голяма изненада в края на сезона в Първа Бундеслига ако Патрик Шик успее да шокира всички, грабвайки приза за голмайстор на шампионата.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Пирин загуби от 10 врачани в Благоевград
Григор Димитров започва в Мадрид в утрешния следобед
Признание към европейските медалисти на ТК "Фолкън" – Благоевград
Манчестър Юнайтед постави Бербатов на легендарен шал
Григор Димитров очаква своя съперник на корта днес в Мадрид
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: