Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (2)
Страхотна възможност за България, докосваме първа група в Купа "Дейвис"
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 11:57 / 05.02.2019Коментари (0)1366
©
България е на крачка от влизане в първа група на зона Европа/Африка за Купа "Дейвис". По новите регламенти на неофициалното световно първенство отборът ни вече се намира във втора група на Зона Европа/Африка. Нашите момчета ще бъдат непоставени на жребия, заедно с отборите на Грузия, Мароко, Словения, Турция и Зимбабве.

Поставените държави в потока са Румъния, Южна Африка, Дания, Литва, Египет и Норвегия. Жребият ще се тегли на 6 февруари (сряда) в офиса на ITF. Мачовете ще бъдат през април или септември. През последните две години България участва в трета група, но не успя да се изкачи.

Промоцията на България става възможна, благодарение на класирането на България в ранглистата и на добрите позиции на Стефан Цветков - президент на БФТ, член на Борда на Директорите на Международната тенис федерация (ITF), председател и участник в две важни комисии на (ITF) и член на Борда на директорите на "Hopman Cup".

"Поредна страхотна новина и възможност за мъжкия ни тенис - и то след страхотното представяне на Александър Лазаров, който записа втора победа в АТП, а Адриан Андреев игра толкова равностойно с №45 в света Матю Ебдън. Радвам се, че мога да разчитам на тези млади момчета, които са мотивирани да не спират да се развиват успешно. Така е и с Димитър Кузманов, от когото също очаквам силно представяне на "София Оупън", защото и той винаги се бори за победата докрай", заяви Тодор Енев - капитан на България за Купа "Дейвис".

"Цялата ни екипна работа в последните години ни доближава все повече до нашата най-голяма цел - да играем в първа и Световна група за Купа "Дейвис", допълни Тодор Енев.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Карлос Алкарас: Григор ме накара да се чувствам като 13-годишен
Уникален: Григор Димитров размаза Алкарас пред Майк Тайсън и Серхио Бускетс
Вижте отново победата на Димитров над Алкарас в последния им двубой
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Григор Димитров се нареди до Рафаел Надал и Новак Джокович
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: