Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (3) | Вчера (3)
Efbet след масовите безредици, отложили реванша за Либертадорес
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:47 / 29.11.2018Коментари (0)1790
©
Мачът реванш от финала за Копа Либертадорес между аржентинските "Бока Хуниорс“ и "Ривър Плейт“ беше отложен след масови безредици, провокирани от феновете на "Ривър“. По програма мачът трябваше да се играе на стадиона на "Ривър Плейт“ късно в събота вечер. Все още не е ясно за кога ще бъде насрочено преиграването на двубоя.

Полицейската сводка сочи, че феновете на "Ривър Плейт“ са нападнали автобуса с играчите на "Бока Хуниорс“ по пътя му към стадиона "Ел Монументал“. Нападението е било предварително организирано, като феновете са изчаквали в засада преминаването на клубния автобус, и очевидно са имали точна информация за маршрута му. Ултрасите са започнали да хвърлят множество стъклени бутилки с вода по превозното средство. Много от бутилките са улучили, счупвайки стъклата на автобуса. Някои играчи на "Бока Хуниорс“ са понесли сериозни наранявания, като са били приети в болница веднага след инцидента за обработка на раните им.

Все пак полициейският корпус за борба с масовите безредици е реагирал бързо и е предотвратил саморазправа на нападателите с футболистите. Органите на реда са отблъснали атакуващите фенове с гумени куршуми и сълзотворен газ. Нападателите обаче също са успели да хвърлят граната със сълзотворен газ по авботуса. Много от играчите на "Бока“ са се чувствали зле и са повръщали в съблекалнята на стадиона от ефекта на химическото вещество. Звездата и лидер на отбора Карлос Тевез пък е бил един от тези, получили най-тежки наранявания от обстрела с бутилки.

Мачът беше един от най-очакваните двубои в натоварената футболна програма в събота. Той беше и ключов в програмата на множество световни букмейкъри. Родната букмейкърска къща efbet предлагаше едни от най-атрактивните коефициенти за мача. Това обаче не е изключение, както можете да прочетете в  професионалното ревю на Efbet.

Именно, Тевез и съотборника му Фернандо Гаго наляха допълнително масло в огъня. Те бурно възроптаха срещу южноамериканската футболна федерация Конмебол, чиито представители са настоявали мачът все пак да се играе, независимо от извънредната ситуация и здравословното състояние на играчите на "Бока Хуниорс“. Съотборникът им Пабло Перез дори е бил извикан да се върне бързо от болницата на стадиона, в случай че двубоят все пак започне. Перез е получил медицинска помощ, след като едното му око е било наранено от директно попадение на стъклена бутилка при засадата на автобуса.

В крайна сметка, обаче разумът е надделял и мачът е бил отложен. Играчите на "Ривър Плейт“ също са пледирали пред съдиите и представителите на Конмебол за отлагането му в знак на съпричастност към своите съперници, с което са се разграничили от вандалските прояви на своите ултраси.

Първият кръг от финала не даде предимство на нито един от кръвните съперници от Аржентина. Той завърши 2-2 след равностойна игра.

Очаква се решението на Конмебол относно пренасрочването на двубоя. Вариантите са няколко – отлагане с 24 часа, с 48 часа, или пренасрочване за сряда вечер.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Пирин загуби от 10 врачани в Благоевград
Григор Димитров започва в Мадрид в утрешния следобед
Признание към европейските медалисти на ТК "Фолкън" – Благоевград
Манчестър Юнайтед постави Бербатов на легендарен шал
Григор Димитров очаква своя съперник на корта днес в Мадрид
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: