Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (0)
Благоевград посрещна първата българска световна шампионка в скока на височина
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 15:57 / 30.11.2017Коментари (0)1060
Първата българска световна шампионка и носителката на олимпийски медали в дисциплината скок на височина Йорданка Благоева пристигна в Благоевград, за да представи документалния филм "Отвъд скока". Десетки спортисти, жители и гости на града се събраха в зала "22 септември", за да се срещнат с именитата българска спортистка и да се запознаят с биографичната продукция, посветена на живота и постиженията й.

Йорданка Благоева получи и поздравителен адрес от кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов, в който пише: "За мен е чест, че приехте поканата да представите биографичния си филм именно в Благоевград. Вярвам, че примерите за упоритост, сила на духа и градивни стъпки към успеха, поместени в продукцията, са ценен урок за българското общество. Те са и повод за национална гордост!

Вярвам, че този филм възпитава и трябва да достигне до класните стаи, до младото поколение, до нашите деца! Вие сте личност, която доказва, че няма невъзможни неща и непокорими върхове! Вашият пример е част от нашата история, настояще и бъдеще! Вярвам, че в България растат деца, които следват Вашия път към успеха!".

Преди официалното представяне на филма, Йорданка Благоева бе посрещната от заместник-кмета по култура и хуманитарни дейности на община Благоевград Христина Шопова, която връчи почетен плакет на спортистката.

Филмът "Отвъд скока" е създаден по повод 70-годишния юбилей на Йорданка Благоева. Главен сценарист е Златомир Коларов, а втори сценарист и режисьор е Валентина Фиданова-Коларова.

Йорданка Благоева е родена на 19 януари 1947 г. Тя е емблематично име за българската лека атлетика за всички времена. Участвала е в четири олимпиади, има два олимпийски медала и пет световни рекорда на висок скок.

Йорданка Благоева създава и първата федерация по аеробика у нас и за кратко време наши представители печелят и първите световни награди по аеробика. Тя продължава да участва в обществения живот на спортна България и е една от най-популярните жени в страната ни.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Акционерно дружество предлага да поеме управлението на ФК Пирин Благоевград
Григор Димитров е втори в света по любопитен показател, Джокович не е в Топ 10
Разлог отбеляза 64 години от първата волейболна среща
Пирин и Черно море не се победиха в Първа лига
»
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: