Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
Кметът Камбитов откри международния детски футболен турнир в Благоевград
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:25 / 29.08.2017Коментари (0)600
Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов официално откри V Международен футболен турнир за деца, родени през 2003 и 2004 година "Купите на Община Благоевград". До 1 септември Благоевград ще бъде столица на футбола, когато е предвидено и официалното награждаване на отборите победители.

Традиционно, преди да бъде открит турнирът, футболистите от елитни школи от България, Сърбия, Хърватска, Румъния и Кипър се включиха в парад на отборите, който стартира от сградата на Съдебната палата в Благоевград. Шествието бе предвождано от Биг Бенд - Благоевград и продължи до площад "Македония". Именно там, кметът Камбитов даде старт на един от най-престижните турнири, част от календара на Българския футболен съюз.

"Добре дошли в Благоевград за пета поредна година. Искам да Ви благодаря, че подкрепяте нашата инициатива от самото начало. От тази година турнирът е в международния календар на ФИФА. В тазгодишното издание посрещаме около 320 футболисти, а общо за петте години Благоевград са посетили около 1500 млади таланти от 15 школи" каза кметът д-р Атанас Камбитов.

Събитието започна с издигане на българското знаме, химна на Република България и химна на Европейския съюз.

В програмата взеха участие творци от музикална академия "PRESTO".

Преди официалното откриване кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов даде официална пресконференция. Бяха разяснени правилата и бе припомнен графика на срещите.

Първият двубой, част от Международен детски футболен турнир "Купите на Община Благоевград" ще бъде игран утре, между ПФК "Левски" - ОФК "Пирин", в група набор 2003. Мачът ще започне в 08.30 часа на стадиона в с. Рилци 1 . След това на терена ще излязат отборите ФК " Динамо Загреб" - ФК "Тампа Брашов", а тимовете на ФА "Дит" - ФК "Цървена звезда" ще стартират в 11:10 часа.

На стадион с. Рилци 2 футболистите родени през 2004 година ще играят в срещите на ПФК "Левски" - ОФК "Пирин", ФК " Динамо Загреб" - ФК "Апоел", ФА "Дид" - ФК "Цървена Звезда" със същите начални часове.

Международният детски футболен турнир "Купите на Община Благоевград се провежда за пета поредна година. Той е в памет на легендарния вратар на "Пирин" - Христо Христов - Бараката.

Основната цел на Община Благоевград е турнирът да събере млади футболисти от различни краища на Европа, които да се състезават по най-високите европейски стандарти, като се насърчава честна игра, приятелство, култура и висок морал, които да допринесат за тяхното развитие.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Пирин загуби от 10 врачани в Благоевград
Акционерно дружество предлага да поеме управлението на ФК Пирин Благоевград
Пирин и Черно море не се победиха в Първа лига
»
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: