Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Усъвършенстват административните услуги чрез модела CAF в Благоевград
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 15:26 / 10.05.2017Коментари (0)1035
©
Община Благоевград пилотно въвежда Европейския модел за качество в публичната администрация в рамките на проект на Института по публична администрация (ИПА). В тази връзка общината е домакин на 3-дневно специализирано обучение (10-12 май 2017 г.) за процеса на прилагане на модел CAF в Общинската администрация, Областната администрация и Областна дирекция "Земеделие" в Благоевград. Благоевград е сред първите териториални администрации в България, в които се въвежда европейския модел. Чрез неговото внедряване се цели да бъдат подобрени ефективността и качеството на управлението и цялостната организация на работа в посочените администрации.

Официално обучението се откри от кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов, който изрази увереност в ползите от инициативата. 

"Подобни методи подобряват работата на администрацията, което води до предлагане на по-качествени услуги за гражданите", коментира д-р Камбитов. Консултанти по проекта "Въвеждане на Общата рамка за оценка (CAF) в администрациите" за Благоевград са главният секретар на Общината г-жа София Янчева, Мими Йотова - експерт и лектор по модел CAF и Емилия Александрова - държавен експерт в Дирекция "Модернизация на администрацията към Министерски съвет.

Целта на проекта на ИПА по CAF е посочената система за управление на качеството да бъде въведена пилотно в общо 48 държавни организации на всички нива (общинско, областно, централно). Процесът ще протече на три последователни етапа по 6 месеца, като във всеки от тях ще бъдат включени по 16 администрации. Внедряването на модела обхваща следните ключови дейности за всяка организация: извършване на самооценка, изготвяне на доклад за резултатите от оценката и разработване на план с мерки за усъвършенстване на организацията.

Работата на посочените три организации от Благоевград за внедряване на европейския модел за качество е по проект "Въвеждане на Общата рамка за оценка (CAF) в администрациите", с бенефициент Института по публична администрация, изпълняван с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Добро управление", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
Парламентарни избори 2023 г.
План за възстановяване и устойчивост на България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: