Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Гласуваха Бюджет 2017 на Благоевград, ето колко милиона ще е!
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 15:05 / 27.01.2017Коментари (0)1302
©
С убедителна подкрепа бе гласуван Бюджет 2017 на Община Благоевград, който е в размер на 58 261 634 лева. Той е с над 2 млн. лева по-висок от този миналата година. Предложението, направено от кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов, бе подкрепено с 27 гласа "за", 4-ма съветница бяха против, а 5-ма се въздържаха. За делегирани държавни дейности през 2017г. са заложени над 29 млн. лева.

Кметът на Благоевград д-р Камбитов определи бюджета като балансиран и реалистичен. "Приходната част от бюджета е напълно реална на база на отчета за 2016 година. Това означава, че абсолютно всичко, което е заложено ще бъде изпълнено", категоричен бе д-р Камбитов.  

След възникнали въпроси и дебати, стана ясно, че Община Благоевград отново е заложила на категорично и сигурно разпределение на средства. Кметът Камбитов поясни, че тази година значителна част от инвестициите, които ще бъдат направени, ще бъдат фокусирани върху IV микрорайон и Централна градска част. "Преди няколко дни между Община Благоевград и Министерството на регионалното развитие и благоустройството беше подписан договор за отпускане на целеви средства от Републиканския бюджет във връзка с ВиК проекти на общината в размер на 1 010 000 лв. Тези проекти се отнасят за канализация на ул. "Марица" и ул. "Роден край", които бяха включени в проектни предложения на Общината по ОП "Региони в растеж 2014- 2020". Те бяха включени, като IV микрорайон и ул. "Марица" в част "инфраструктура" и подмяна на ВиК и заложени в заем, над 3 милиона лв, тъй като нямаше потвърждение за отпускането на средства. С осигуряването на тези средства се намалява заема и има възможност за включване на нови обекти в Инвестиционната програма на Община Благоевград", уточни д-р Камбитов. 

В новия бюджет са включени средства за благоустрояване на селата, почистване на деретата на реките в селата, инфраструктура, осветление и други. В Бюджет 2017 отново средствата за балансирано разпределени за здравеопазване, инфраструктура, култура, спорт и други.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Войната в Украйна
Газови доставки
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: