Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Кметът на Благоевград връчи награда "Любим учител“
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:45 / 18.11.2016Коментари (0)943
©
Кметът на община Благоевград, отличен с приз "Кмет на годината", д-р Атанас Камбитов, бе сред официалните гости на събитието "Любим учител". Той връчи награда за второ място на учителя по физика и химия в Езикова гимназия "Акад. Л. Стоянов" в Благоевград Дамяна Грънчарова. 

Д-р Камбитов поздрави всички участници в конкурса, както и организаторите на инициативата. "Радвам се, че съм сред Вас. Подобни конкурси са много хубаво нещо. Това е признание, уважение и оценка за учителския труд, за учителската професия. Винаги, когато говоря за учителите, го правя с особено чувство, със сантимент, трепет. Моята майка също е учител-ветеран. Мога само да кажа едно огромно благодаря на всички учители, че се грижите и учите децата ни. И защото говорим за учителска професия, днес тя е много трудна. Във връзка с конкурса си мислех, че едно от най-големите предизвикателства е как и по какъв начин да поднесеш информацията днес, във време на високи технологии и информация отвсякъде. Във време, в което можеш да имаш всичко с един клик на мишката. Мислех си и че човек не може да знае всичко. И ако те попита едно дете нещо и ти не го знаеш, но решиш леко да излъжеш, то ще отвори Гугъл и ще види, че лъжеш, а после целия Фейсбук ще разбере. Това е в рамките на шегата, но означава, че трябва да сте много честни към децата. Има обаче нещо, което нито Фейсбук, нито Гугъл, нито интернет могат да дадат и това е обичта. Обичта към децата", каза в приветствието си д-р Камбитов, след което връчи и наградата на Дамяна Грънчарова.

На първо място в конкурса, с най-много гласове бе отличена Радослава Иванова, старши учител по български език и литература в Професионалната гимназия по туризъм и хранителни технологии "Н. Стойчев" в Разлог. Трето място, в четвъртото издание на конкурса, зае старши учителят Александър Мандажиев, преподавател по български език и литература в Природо-математическата гимназия "Яне Сандански" в Гоце Делчев. За изключително висока активност специални награди получиха училищата, достигнали топ 3 в класацията на вестник "Струма". Първото място заслужено зае разложката ПГТХТ "Н. Стойчев", втора се нареди ПМГ - Гоце Делчев, а трета позиция завоюва Земеделската професионална гимназия в Сандански. Специален приз грабна Неврокопската професионална гимназия, която е първата в региона, която въвежда експериментално дуалното обучение. Заместник-кметът по икономика и финанси на община Благоевград Иво Николов пък поднесе цветя на три учителки-ветерани, които развълнувано поздравиха присъстващите и споделиха своята любов към професията на учител. Сред гостите на събитието бяха още депутатът Даниела Савеклиева, председателят на Общински съвет Радослав Тасков, кметове на общини от областта, учители, университетски преподаватели, ученици.

Церемонията, която се проведе в МОЛ Ларго, бе допълнена от изискан кетъринг, направен от възпитаниците от благоевградската Професионална гимназия за туризъм и лека промишленост.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Крал Чарлз е болен от рак
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
България в еврозоната
Абитуриентски балове
Детето на Явор Божанков простреля друго в крака
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: