Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Кметът откри новата зала за хранене в VIII СУ "Арсени Костенцев“ в Благоевград
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 15:31 / 09.11.2016Коментари (0)799
Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов преряза лентата на нова зала за кетъринг и хранене в VIII СУ "Арсени Костенцев" в Благоевград. Столовата, в която ще се хранят учениците, е с капацитет над 90 места. Храната ще се приготвяна в кухня-майка и ще се доставя при специални условия. Новата разливна кухня е съобразена с нуждите на целодневното обучение в училището. Достъпът до хранителния блок се осъществява от фоайе, разположено до училищния коридор на първия етаж. Предвиден е и самостоятелен вход към хранителния комплекс откъм училищния двор. Интериорът е проектиран съгласно функционалните и санитарни изисквания. При откриване на залата кметът Камбитов пожела помещението да се ползва със здраве и от учениците, и от персонала.

"В училището вече има зала за хранене, има и спортна зала. Осигурени са необходимите условия за децата - и да се учат, и да се хранят, и да спортуват. Това е наша отговорност, наше задължение. В бюджет 2017 ще заложим изграждане на спортна площадка в двора на самото училище", каза кметът д-р Атанас Камбитов. Освен основната зала за кетъринг, има и обособена зала за хранене на деца, които носят храна от вкъщи. В знак на благодарност към кметът Камбитов, директорът на VIII СУ Сергей Биров му подари картина-мозайка с герба на Благоевград. Гостите бяха поздравени с изпълнения на ансамбъл "Пиринче". След официалната програма кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов разгледа обновените зали в училището.

Осмо СОУ е първото и най-голямо училище, разположено в центъра на жилищен комплекс "Еленово" в Благоевград, което през 2016 година чества своята 35-годишнина от създаването си. Училището е приемник на патрона на едно от най-старите учебни заведения в града - начално училище "Арсени Костенцев", чиято двуетажна сграда е била на мястото, където днес се намира Националната агенция за приходите /известна сред по-възрастните граждани на Благоевград като хотел "Волга"/. Преди освобождението на Горна Джумая в тази сграда се е помещавала турската прогимназия "Руждие", а след освобождението на града на 5 октомври 1912 година сградата се ползва за офицерски клуб, полково окръжие и болница. От 1919 година започва да служи за училище.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Световна черна хроника
Абитуриентски балове
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: