Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Кметът откри обновения Дневен център "Зорница" в Благоевград
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 16:28 / 11.10.2016Коментари (0)755
Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов официално откри обновения Дневен център за деца "Зорница". Той е модернизиран по проект "Нови хоризонти пред децата и младежите с увреждания от дневен център "Зорница", гр. Благоевград", а абсолютната стойност на проекта е 332 501,78 лева.

"Обновяването на Дневен център "Зорница" не е сред най-големите проекти като стойност, които се реализират в Община Благоевград. Със сигурност обаче е един от най-важните, особено за децата, към които съдбата не е благосклонна. Изградена е зимна градина, която е един своеобразен прозорец към света за тези деца. Има и сензорна стая за стимулиране на тактилна, визуална и звукова сетивност. С оглед на това смятам, че проектът е много важен", каза в приветствието си д-р Атанас Камбитов. Той декларира готовност в Бюджет 2017 да бъдат заложени средства, с които да бъдат надградени извършените дейности до момента, с цел да се осигури максимално комфортна среда за потребителите на Дневен център "Зорница". Д-р Камбитов благодари на работещите в институцията за грижите, които полагат за децата със специфични потребности.

Обновеният център "Зорница" е поредната подобрена социална услуга в града. Реализираният проект "Нови хоризонти пред децата и младежите с увреждания от дневен център "Зорница", гр. Благоевград", предоставя на разположение на потребителите сензорна стая за стимулиране на тактилна, визуална и звукова сетивност, зимна градина за трудотерапията, която ще спомогне за социалната интеграция и развитието на заложените по рождение дарби и способности на децата, детска площадка за деца със специфични физически потребности. Изграден е и външен асансьор, който гарантира достъпна среда на хората със специфични нужди, както и обезопасителна ограда, ограничаваща дворното място.

По време на откриването потребителите, работещите в институцията и гостите бяха от малките таланти, с ръководител Христина Палева, Петя и Боян. Сред гостите на събитието бяха депутатът Даниела Савеклиева, областният управител Бисер Михайлов, председателят на Общински съвет Радослав Тасков, зам.-кметовете Зорница Кралева, Христина Шопова, инж.Янко Янков и Иво Николов. Поздравителни адреси до кметът Камбитов бяха изпратени от Министерство на здравеопазването и Министерство на труда и социалната политика.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Стрелба по Роберт Фицо
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Тежко ПТП с жертви на бул. "Руски" в Пловдив
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: