Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
Четири поколения волейболисти от Разлог се събраха, вижте подробности
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 15:31 / 28.09.2016Коментари (0)493
Среща на 4-те поколения волейболисти-ветерани от Разлог се проведе в Многофункционалната зала на НЧ "15.09.1903-1909". На нея бе направена ретроспекция на волейбола в Разлог през 70-те години от съществуването му. Волейболисти и гости на мероприятието имаха възможността да видят в презентация архивни снимки от минали състезания и мероприятия.

ВК "Пирин" Разлог е регистриран официално през 1946 г., въпреки че година по-рано Разлог вече има организиран волейболен отбор, който участва в първото държавно първенство.

Ключова роля за появата и развитието на волейбола в Разлог има учителят от Гоце Делчев Илия Орманлиев, койте е и първият треньор на отбора. Първото волейболно игрище е изградено през 1947 г., а до 1950 г. разложкият тим е постоянен регионален първенец. Същата година отборът е включен в календара на федерацията като участник на зоналните, а по-късно и на републиканските турнири.

Следват години, наситени със спротни изяви и участия в много турнири.

През 1970 г. е спечелен първият златен медал за момчета в страната с треньор Стойчо Грънчаров.

ВК "Пирин" има и много международни изяви, играе с различни отбори от чужбина и участва в редица състезания.

Първият председател на клуба е Петър Манов. Следват Славчо Джоджов, Славчо Божанов, Воден Бояджиев, Петър Сланчев, Георги Цуцуманов.

Председатели на обществени начала през годините са Йордан Кадурин, Борис Масларов, Мирян Попадийн, Владимир Коцаков, Валентин Стоицов и настоящият председател Радко Тумбев.

Спомени от активния спортен живот разказаха на срещата на волейболистите-ветерани Владимир Коцаков, Петър Сланчев, д-р Мария Копанарова и настоящия кмет на Община Разлог и редови играч дълги години инж. Красимир Герчев.

На всички присъстващи ветерани на срещата бяха раздадени грамоти за принос в развитието на волейбола в Разлог.

Гости на юбилейната среща бяха Владимир Николов-генерален секретар на Българската федерация по волейбол, кмета на Община Разлог инж. Красимир Герчев, председателя на ОбС-Разлог д-р Мария Копанарова, зам.- кмета по социалните дейности инж. Венцислав Гърменов, Димитър Крънчев-секретар на Община Разлог.

Поредицата мероприятия, посветени на 70-годишнината на волейбола в Разлог продължават на 30 септември /петък/ от 15.30 ч. с двубои между ЦСКА и "Марек", официална част от 17.30 ч. и от 18.00 ч. е срещата между "Пирин" Разлог и ОК"Ветерани", гр. Струмица.

На 1 октомври /събота/ от 14.00 ч. е срещата за 3 и 4 място, от 16.00 ч. е двубоят за 1 и 2 място, а от 18.00 ч. е закриването на юбилейния турнир. Срещите ще се играят в Спортна зала "Септември", гр. Разлог, а входът е свободен за посетителите на мероприятието.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Григор Димитров започва участие на Мастърс 1000 в Мадрид днес
Пирин загуби от 10 врачани в Благоевград
Григор Димитров започва в Мадрид в утрешния следобед
Признание към европейските медалисти на ТК "Фолкън" – Благоевград
Манчестър Юнайтед постави Бербатов на легендарен шал
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: