Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (2)
ЮЗУ “Неофит Рилски“ с 9 медала от Универсиадата в Русе
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 17:31 / 17.05.2016Коментари (0)208
Отборите по футбол, баскетбол, волейбол, ориентиране и тенис на маса на Югозападния университет "Неофит Рилски" представиха отлично Университета в Националната студентска универсиада.

При изключителна конкуренция между 25 университета от страната, спортистите на ЮЗУ "Неофит Рилски" извоюваха 6 златни, 2 сребърни и 1 бронзов медал, което нареди Университета на престижното 3-то място след НСА "Васил Левски" и УНСС.

Отборът по баскетбол с треньори Божидар Гьорев и Николай Хаджиев се срещна на оспорван финал с отбора на домакините от Русенския университет "Ангел Кънчев" и спечели шампионската титла, като за най-полезен играч на турнира бе обявен баскетболистът от Югозападния университет Михаил Танев.

Волейболният отбор с треньори Николай Алексиев и Станислав Атанасов извоюваха много трудна, но сладка победа на финала в 5 геймов мач срещу отбора на НСА "Васил Левски".

Състезателите по тенис на маса с треньор Петя Пачева спечелиха отборно 1-во място и златните медали в състав: Емилия Михайлова, Полина Янева и Йованита Георгиева.

Още 2 златни медала спечелиха в турнира по двойки жени - Емилия и Йованита и в турнира по смесени двойки - Емилия с колега от НСА "Васил Левски". Отборът по тенис на маса - мъже се класира на 4-то място.

След като преодоля в квалификациите и на най-важния мач срещу силния отбор на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" футболният отбор на ЮЗУ "Неофит Рилски" отстъпи на полуфинала след оспорвана борба на бъдещия шампион от НСА "Васил Левски" и спечели бронзовите медали (треньори проф. Васил Жечев и Тодор Лулейски).

Най-добрите състезателки по ориентиране на ЮЗУ "Неофит Рилски" Кристина Иванова и Лилиана Гоцева завоюваха съответно 1 златен и 1 сребърен медал на средната дистанция и сребърен медал за Кристина Иванова на спринта, където Лилиана Гоцева след контузия завърши четвърта.

Координатор на отборите и на делегацията на ЮЗУ "Неофит Рилски" беше зам.-председателят на УСК "Академик" - проф. Атанас Георгиев, който награди шампионите по баскетбол като член на УС на АУС "Академик".







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Александър Зверев трябва да направи услуга на Григор Димитров днес
Григор Димитров отпадна в Рим, но може да се изкачи в световната ранглиста
Един от близките приятели на Григор Димитров продължава напред в Рим
Какво трябва да знаем за следващия опонент на Григор Димитров в Рим?
Ясно е кога е следващият двубой на Григор Димитров в Рим
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: