Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (3)
Мартин Тошев: Отпуснахме се, след като няма как да изпаднем
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:54 / 14.04.2016Коментари (0)462
© Plovdiv24.bg
Мартин Тошев е основният коз на Пирин (Благоевград) през целия сезон. Нападателят реши доста от мачовете на тима, а при Наджи Шенсой се върна към най-добрите дни в кариерата си. Тошев даде интервю пред "Меридиан Мач", в което говори за спада в представянето на Пирин, любимия си ЦСКА и дали би се върнал някога на "Българска армия".

Мартине, преживяхте ли вече мача с Черно море, в който изпуснахте победата буквално в последната минута?
- Да, отърсихме се. Направихме разбор с треньора на грешките, които сме допуснали и вече гледаме напред. Подновихме тренировки и се опитваме да влизаме в ритъм. Беше малко разочароващо да изпуснем трите точки, които наистина много заслужавахме.

През първия полусезон имахте страхотна защита. Сега вкарвате във всеки мач, има атракция, но не успявате да победите. Защо?
- Така е наистина. През първия полусезон действително взимахме мачове с по 1:0, бяхме много стабилни. Сега вкарваме всеки мач голове, играем атрактивно, но точките често ни убягват. Това е проблем, но мисля, че ще си вземем съответните поуки и ще започнем да подобряваме това, което ни куца.

Изваждането на Литекс от елита направи така, че да няма изпадащ. Не ви ли отпусна това прекалено много?
- Със сигурност е вярно това нещо. Колкото и да не говорим, колкото и да не го мислим това нещо, то е факт. Когато извадиха Литекс от елита и знаем, че никой няма да изпадне, е по-лесно. Знаем, че в най-лошия случай ще отидем на бараж. Всичко това ни поуспокои и поотпусна, но въпреки това ние си имаме цел и тя е да се спасим директно. Трябва да я следваме и да побеждаваме, колкото се може повече до края на сезона.

Какво трябва да се промени, за да върнете формата от първия полусезон?
- Мисля, че започнахме да го правим. В мача с Черно море показахме играта, с която взехме шест мача поред. Ако не беше малшансът, и във Варна щяхме да постигнем нещо повече.

Предстои ви мач със Славия. Приемаш ли този двубой като битка между двата тима, които дават най-голям шанс на млади и български играчи?
- До голяма степен да. Славия през този сезон е много променен отбор, играят много силен футбол. Действително имат млади и талантливи момчета. Срещу тях ще ни бъде много трудно. Но се надявам да изиграем срещата, както трябва и да победим.

Откакто дойде в Благоевград, Шенсой ви промени страшно много. Разкажи ни малко повече за него като треньор и човек...
- Малко ми е неудобно, защото все пак аз съм футболист, а той е треньор. Не е нормално аз да му давам оценки, но той е добър треньор. Страхотен мотиватор е. Умее да изцежда най-силното от отбора. Наистина ни промени, откакто дойде в отбора.

Една от най-актуалните теми в последните седмици е създаването на Висша лига. Ти подкрепяш ли подобна идея?
- По принцип да. За мен "А" група трябва да е по-голяма, от повече отбори и по-качествени. Най-вече ЦСКА и Литекс трябва да са в елита. Ако някой каже, че тези отбори не липсват, значи си криви душата. И двата тима липсват много на футбола ни като цяло и би било прекрасно час по-скоро да се върнат в елита. Има обаче едно голямо "но". Нека всички отбори да отговарят на изискванията - да имат пари, терени. Иначе просто няма да стане.

Ти сам спомена ЦСКА - отбор, в който си израснал. Изненада ли те победата в Стара Загора?
- Много ме изненада. Все пак ЦСКА е във "В" група. Не очаквах такава игра и победа от отбора, но се зарадвах много. Дано и в реванша да успеят да довършат започнатото.

Тази победа какво показа - клишето, че ЦСКА си е ЦСКА, или че разликата между "А" и "В" група не толкова голяма?
- Ооо, разликата не само между "А" и "В", но и между "А" и "Б" група е огромна, фрапираща. Изобщо не може да става и база за сравнение. В случая вярно е клишето -просто ЦСКА си е ЦСКА. Този тим винаги ще си остане най-големият и им пожелавам колкото се може по-бързо да се завърнат в елита, където им е мястото.

Ти си свързан с този клуб - би ли се върнал да играеш там?
- В момента аз защитавам цветовете на Пирин. Иначе ЦСКА ми е дал страшно много във футбола. Разбира се, че ако се върнат в елита, ако ме искат, бих се върнал някой ден. Защо не? Но в момента мисля само за Пирин и представянето си в този клуб.
Още по темата: общо новини по темата: 9
12.04.2016
11.04.2016
09.04.2016
09.04.2016
09.04.2016
09.04.2016
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Пирин загуби от 10 врачани в Благоевград
Акционерно дружество предлага да поеме управлението на ФК Пирин Благоевград
Пирин и Черно море не се победиха в Първа лига
»
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: