Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
Станилия Стаменова: И на 32 мога да стана олимпийска шампионка!
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 11:24 / 19.02.2016Коментари (1)340
©
Световната ни и европейска шампионка по кану-каяк Станилия Стаменова, която отрече спекулациите, че ще се състезава за друга държава през идния сезон, изрази своята увереност, че на Олимпиадата в Токио през 2020 година, може да зарадва България с историческо постижение.

Макар голямата ни надежда в тази дисциплина тогава да е вече 32-годишна, тя е категорична: "В нашия спорт това е възраст, на която се печелят отличия!Освен това на световното са събрани най-добрите състезателки от цял свят. На олимпиадата е същото. Не виждам каква точно е разликата? Състезаваш се срещу едни и същи конкуренти. Дори сега спортният министър Красен Кралев е разработил специална програма за развитие на три дамски спорта, които ще бъдат представени в Токио 2020 - кану, борба и бокс."

На сметката й вече можеше да има цели две световни титли, но на първото, на което участва през 2011 и грабва бронза, се е състезавала с 38 градуса температура и бъбречна криза, споделя тя в интервю за в-к "Уикенд".

"Съжалявам, че женското кану не стана по-рано олимпийски спорт. Беше предвиден за Лондон 2012, но след това го отложиха с осем години за Токио. Един от проблемите е свързан с тв-излъчването. Между сериите има по пет минути пауза, за да се успокои водата. Това е прекалено много време за телевизиите", завършва Станилия Стаменова.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+6
 
 
Поклон пред теб момиче! Да си жива и здрава и да сбъднеш мечтата си!
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
30 години от смъртта на Айртон Сена: Краят на една епоха във Формула 1
Страхотна новина за Григор Димитров
Ето българските спортисти с квоти за Игрите в Париж – за момента
»
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: