Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
Руските грандове масово сменят Анталия с родното Черноморие!
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:06 / 03.12.2015Коментари (0)345
© Burgas24.bg
Бургаският регион е напът да се превърне в европейски център на спортния туризъм. Кметът на Созопол Панайот Рейзи разкри за Burgas24.bg, че руски отбори вече са декларирали желанието си да проведат зимната си подготовка у нас.

Припомняме, че заради обтегнатите политически отношения, руският футболен съюз препоръча на футболните клубове да не провеждат подготвителните си лагери в Турция. Подобно на българските отбори, и руските често избираха топлите турски курорти за зимната си подготовка. Създалите се обстоятелства ще открият благоприятни възможности не само пред родните туроператори и хотелиери, но ще дадат сериозен тласък и на спортния туризъм.

"При мен дойдоха хотелиери, които вече имат запитвания от руски отбори. В момента коментираме какво може да се направи с футболните терени, защото само нашата база няма да стигне. Мисля, че тази зима можем да развием спортния туризъм и да осигурим посрещане на руските отбори, което да е на ниво. Защото те не са малко и са платежоспособни. Това от друга страна ще вдигне нивото и на нашите отбори, защото руснаците ще имат нужда от съперници за контроли. Дали ще играят с Нефтохимик, със Созопол или Несебър - няма значение", коментира градоначалникът.

Той разкри, че на 7-и декември ще се проведе среща с участието на всички кметове, на която ще се обърне сериозно внимание и на този въпрос. Идеята на Панайот Рейзи е да се създаде обща платформа с уеднаквяване на цените за базите и разменно ползване на футболните терени от отборите. Така например даден тим може да отседне в Созопол и да ползва базата на Поморие и обратно.

"Истината е, че трябва да сме единни. Разстоянията между нас са много малки и можем да направим така, че през зимния период всички футболни гарнитури да идват на лагер в Созопол, Поморие, Бургас и Несебър, а защо не и в Приморско и Царево. Разстоянията са малки, пътищата са добри и не е проблем да се пътува от Созопол за Бургас, например. Навсякъде има някаква хотелска база, която може да осигури спане. По-важни са игрищата, защото там малко изоставаме", каза още кметът на Созопол.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Слаба психика ли? Григор Димитров е сред лидерите в света по този показател
30 години от смъртта на Айртон Сена: Краят на една епоха във Формула 1
Страхотна новина за Григор Димитров
Ето българските спортисти с квоти за Игрите в Париж – за момента
»
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: