Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
Със спортен празник Благоевград отбелязва Международния ден на хората с увреждания
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 08:51 / 02.12.2015Коментари (0)296
©
Община Благоевград и Комплекс за социални услуги за възрастни хора с увреждания организират спортен празник под надслов "Ние можем да спортуваме". 

Инициативата ще се състои на 3-ти декември от 10:00 часа в Общински младежки дом. Събитието се организира за първа година в Благоевград по повод Международния ден на хората с увреждания, като идеята е да стане традиционно.

В спортния празник ще се включат всички потребители на социалния комплекс, като част от тях ще мерят сили в дисциплини като канадска борба, тенис на маса, дартс, домино. В програмата са включени и други занимателни игри. 

На събитието са поканени да присъстват световният шампион по канадска борба и почетен гражданин на Благоевград Георги Гайдарджиев и треньорът по шах и президент на ШК "Виктори" Марин Атанасов. Участниците, заявили "Ние можем да спортуваме" ще получат медали и грамоти.

Мотото "Нека бъдем заедно" ще съпровожда и спортните събития, които ще се състоят и в зала "Скаптопара" в същия ден, отново посветени на Международния ден на хората с увреждания. Те са организирани от Община Благоевград, Помощно училище "Св. Паисий Хилендарски", Катедра "Теория и методика на физическото възпитание" при ЮЗУ "Неофит Рилски" и Асоциация за физическо възпитание, спорт, танци и рекреация и започват от 10.30 часа.

През 1992 година Генералната асамблея на ООН обявява 3-ти декември за Международен ден на хората с увреждания. Това е ден за подкрепа на достойнството, правата и добруването на хората с увреждания. Той трябва да подпомогне дискусията за свободния и независим живот на хората с увреждания и тяхното пълноправно участие в обществото.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Григор Димитров започва участие на Мастърс 1000 в Мадрид днес
Пирин загуби от 10 врачани в Благоевград
Григор Димитров започва в Мадрид в утрешния следобед
Признание към европейските медалисти на ТК "Фолкън" – Благоевград
Манчестър Юнайтед постави Бербатов на легендарен шал
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: